FK Haugesund henger med i medaljekampen

Haugesund slo Bodø Glimt 2–1 på hjemmebane søndag kveld.

Haugesundspillerne Filip Kiss (t.v.), William Troost-Ekong og Nemanja Tubic jubler etter 2-1 målet i

Haugesundspillerne Filip Kiss (t.v.), William Troost-Ekong og Nemanja Tubic jubler etter 2-1 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt på Haugesund stadion

Haugesund er fortsatt med i kampen om medaljene etter at Bodø/Glimt ble slått med 2-1 i eliteserien søndag, men det er langt opp.

Haugesund innehar fjerdeplassen og er fire poeng bak Brann og Odd som ligger nærmest Rosenborg.

Det var Haugesund første seier på fem kamper. Det kjentes godt for den nye treneren Eirik Horneland.

Eirik Horneland

Eirik Horneland debuterte som FKH-trener med seier over Bodø Glimt.

– Det var viktig for guttene, for klubben. Fem uten seier, da er det greit å få den i dag. Det viktigste var at vi fikk poengene. Guttene viser en enorm mentalitet. det er mange store personligheter i det laget her, sier Horneland til NRK.

Rotete

Det ble en rotete og lite velspill kamp i 1. omgang. Det handlet om stort innsats, men hvor feilpasningene florerte. Hjemmelaget hadde ballen mest, mens gjestene fra nord hadde flere gode sjanser, men uten å få ballen i mål.

Noe å skrive hjem i målprotokollen skjedde ikke før etter 35 minutter. William Troost-Ekong dukket opp på bakre stolpe etter at et frispark fra Kristoffer Haraldseids fot gikk over alt og alle inne i Glimt-forsvar og Troost-Ekong befordret ballen i mål.

Haugesunds Haris Hajradinovic (t.v.) i duell med Bodø/Glimts Patrick Berg i eliteseriekampen i fotba

Haugesunds Haris Hajradinovic (t.v.) i duell med Bodø/Glimts Patrick Berg.

Dermed har Bodø-laget sluppet inn baklengs i 34 bortekamper på rad. Etter 44 minutter fikk Ole Jørgen Halvorsen ballen rett i beina etter Per Kristian Bråtveit stoppet et skudd fra Alexander Jakobsen. Halvorsen takket og bukket og banket ballen i mål fra
skrått hold.

– Det var deilig å få gjort opp for seg etter at jeg lagde et unødvendig frispark utenfor egen 16-meter, sa Halvorsen til TV 2.

Kiss avgjorde

Det var Halvorsen som lagde frisparket som Haraldseid tok i forkant av 1-0-scoringen til FKH.

Ti minutter etter sidebyttet slo derimot Filip Kiss til for hjemmelaget. Han avsluttet et langt angrep med å sende ballen over Glimt-målvakt Sergej Pogorilij.

Mens hjemmelaget hadde en viss kontroll resten av kampen var det mer eller mindre halvhjertede og spede forsøk fra Aamund Bjørkans gutter.