FK Haugesund utklasset Viking

– Vi har veldig god kontroll, sier FK Haugesund-spiller Eirik Mæland etter å ha utklasset Viking i Randaberg arena.

FK Haugesund slo Viking 4-1

Haugesund-spillerne stoppet ikke før de hadde satt inn fire mål mot Viking. Her har Torbjørn Agdestein satt inn 2–0.

– Plutselig faller vi sammen som et korthus. Vi viser ikke karakter i dag det hele tatt. Vi skal vinne en sånn kamp som dette.

Viking-keeper IvenAustbø er oppgitt etter at laget hans har sluppet inn fire baklengsmål i kampen mot FK Haugesund i Randaberg arena.

Les også: Viking knuste Bryne i treningskamp

– Det er markeringene vi svikter på i dag. En mister, og så mister neste. Da blir det sånn som det blir, mener Austbø.

Viking-spillere, Mathias Bringaker

Mathias Bringaker scoret Viking sitt trøstemål ti minutter før kampen mot Randaberg var over.

Foto: Arild Eskeland / NRK

FK Haugesund satte inn fire scoringer før Viking fikk sitt trøstemål søndag kveld. Eirik Mæland og Torbjørn Agdestein laget mål i første omgang. Etter pause satte Bjørn Daniel Sverrison ballen i eget nett for Viking før Roy Miljeteig la på til 4–0.

Viking scoringen kom ti minutter før slutt ved Mathias Bringaker.

– Får kampen inn i vårt spor

– Vi får kampen inn i vårt spor. Vi hadde en kampplan på at vi skulle ligge litt lavt og la Viking få styre. Så får vi 1–0 og 2–0 og da føler jeg at vi egentlig har veldig god kontroll.

Eirik Mæland var spesielt godt fornøyd med at overgangene satt skikkelig i Randaberg arena. Han mener laget har slitt med å få til det de siste to sesongene, og håper FKH nå er på rett spor.

Haugesunds-spilleren vil ellers ikke legge for mye i resultatet.

– Viking har mange gode individualister, synes jeg. Spesielt hvis de får i gang disse afrikanerne, så kan Viking bli meget bra. De hang jo med lenge i medaljekampen i fjor og jeg tror de kan melde seg på der oppe i år og, sier Mæland.

– Sånn som dette kan det ikke se ut

– Vi var litt naive. Det ser ut som om de er kommet betydelig lenger enn oss. De ser ut som et lag.

Slik oppsummerer Viking-trener Kjell Jonevret situasjonen etter kampen, en drøy måned før seriestart.

– Det så rufsete ut. Det skal bli fint nå å komme bort. Når vi skal dra på treningsleir nå, så skal vi og forsøke å jobbe litt mer med det kollektive, forsikrer Jonevret.

Selv om laget alltid vil vinne og glede tilhengerne sine, tror ikke Viking-treneren at det nødvendigvis var så dumt med nederlaget mot FK Haugesund.

– Det kommer jo ikke til å være noen som er «cocky» på treningene denne uken. Alle er nok klar over at nå får vi ta tak i det her. Da har jeg veldig tro på at det blir stort fokus på forsvarsspillet i tiden som kommer. Sånn som dette kan det ikke se ut, og det tror jeg spillerne også vet, mener Jonevret.