FK Haugesund fikk sitt første hjemmetap for sesongen

Sogndal vant 1–0 over FK Haugesund. Klubbens fungerende trener mener det haster med å avklare trenersituasjonen i klubben.

Ole Amund Sveen scorar mot Haugesund

Ole Amund Sveen scoret Sogndals vinnermål mot FK Haugesund.

– Det er veldig skuffende. Vi var enig om at vi skulle fortsette trenden hjemme, og gjøre Haugesund stadion til et fort. Vi taper på en dødball, noe som vi har vært gode på, en billig scoring. Det føles veldig surt.

Det sier Andrea Loberto, fungerende trener for FK Haugesund.

Andrea Loberto

Andrea Loberto, fungerende trener for FK Haugesund, mener det haster å avklare trenersituasjonen i klubben.

– Gjennom hele kampen klarte vi ikke å skape de store sjansene vi hadde håpet på. Vi var ikke dyktige nok i den siste delen av spillet, mener Loberto.

Trenersituasjonen

Han mener at FK Haugesund nå ganske raskt må avklare trenersituasjonen i klubben.

– Det føles som vi går fra kamp til kamp. Jeg mener at spillerne, supporterne og klubben fortjener at situasjonen blir avgjort så for som mulig, mener den fungerende treneren.

– Vil du fortsette som hovedtrener i klubben?

– Først må klubben spørre meg, eller vise at jeg er kandidat. Jeg har ikke hørt noe om det. Det andre er at det må være på riktige premisser, og så langt er vi ikke kommet ennå, sier Loberto.

Ole Amund Sveen har aldri vært mer målfarlig. Søndag scoret han igjen da Sogndal vant 1–0 borte mot Haugesund.

26-åringen fra Redalen tok godt vare på gjestenes første sjanse tidlig i annen omgang. Etter et langt frispark falt ballen til slutt foran føttene til Sveen, som bestemt hamret den i nettet bak Per Kristian Bråtveit.

Sogndal-spissen har dermed scoret i fire seriekamper på rad. Han noterte seg også i målprotokollen mot Bodø/Glimt (2-2), Vålerenga (1–1) og Molde (4-3).

Haugesund slet tungt etter kalddusjen. Der vertene hadde mest trykk i spillet før pause, var det lite som fungerte i jakten på et utligningsmål. Innbytter Liban Abdi var nærmest med en heading i siste ordinære minutt, men dessverre for FKH fikk Sogndal-keeper Mathias Dyngeland en hånd på ballen og slo ut til corner.

FK Haugesund - Sogndal. Stor målsjanse til Haugesunds Torbjørn Agdestein (t.h.)

FK Haugesund–Sogndal. Stor målsjanse til Haugesunds Torbjørn Agdestein (t.h.)

Rekken brast

Dermed opplevde FKH-fansen et hjemmetap for første gang i år. Rogalendingene hadde fem seirer og tre uavgjort på eget gress, men i den niende kampen måtte de tusle av banen uten poeng.

Det var også første gang i år at Haugesund ikke scoret på hjemmebane. Forrige helg gikk klubben på et sviende 0-6-tap borte mot serieleder Rosenborg.

FKHs fasit etter Mark Dempseys overraskende treneravgang er en seier og to tap.
I tillegg til et surt tap må Haugesund også klare seg uten to spillere i neste match. Både Vegard Skjerve og Sondre Tronstad pådro seg gule kort som medfører karantene.

Etter 18 serierunder ligger FKH på sjetteplass med sine 28 poeng. Sogndal er to poeng bak og er nummer åtte på tabellen.

Neste helg reiser Haugesund østover for å møte Stabæk. For Sogndal er Viking neste motstander hjemme på Fosshaugane.