FK Haugesund med storseier på hjemmebane

FKH-trener Jostein Grindhaug ser fram til en uke uten angst og depresjon.

Haugesundspillerne Tor Arne Andreassen (t.v.), Geir Ludvig Fevang og Alexander Stølås jubler etter 3

Haugesund-spillerne Tor Arne Andreassen (t.v.), Geir Ludvig Fevang og Alexander Stølås jubler etter 3–0 målet.

Haugesund-spillerne var våkne da sjansene bød seg mot Sarpsborg torsdag kveld. En overlegen førsteomgang ga 4-0-seier i eliteserien, årets første på hjemmebane.

To ganger i løpet av de første 20 minuttene klarte Brian Deanes menn å rote det til defensivt. Maic Sema og Christian Gytkjær straffet gjestene knallhardt. Og ordnet tidlig et godt utgangspunkt for Haugesunds annen seier for året.

–Endelig! Det ordet oppsummerer mye både for oss og spillerne, for sponsorer og supportere og alle som gidder å komme på stadion. Det sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NRK etter kampen.

Han ser fram til en uke uten «angst og depresjon».

Sarpsborg 08

Geir Ludvig Fevang header inn 3–0 målet for FK Haugesund i kampen mot Sarpsborg 08.

– Det er betryggende at vi i alle fall kan vinne fotballkamper. Så får vi kikke tilbake og se hva vi gjorde nå, og så får vi huske på hvordan det skal gjøres neste gang, sier Grindhaug.

Han så Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr komme ut og rote på et innlegg etter 13 minutter. Daniel Bambergs skudd gikk til Sema, som satte inn 1–0.

Kort etter var det en forsvarsglipp som kostet dyrt for Sarpsborg. Martin Thømt Jensen fikk en vanskelig pasning og nølte for lenge. Gytkjær viste våkenhet en måljeger verdig, snappet ballen og vippet den elegant over Kerr.

Perfekt vorspiel

Som om ikke det var nok, like før pause ble kampen punktert etter en corner. Sema slo inn, og Geir Ludvig Fevang stupheadet inn 3–0 ved første stolpe.

Og Sema var ikke ferdig med å plukke målpoeng i første omgang. Sarpsborg-forsvaret var igjen i oppløsning da den svenske midtbanemannen kunne heade inn 4–0 fra bakre stolpe like før kampuret på Haugesund stadion viste 68 minutter.

Haugesunds Maic Sema jubler etter sin 1-0 scoring. Haugesunds Christian Gytkjær (i bakgrunnen)

Haugesunds Maic Sema jubler etter sin 1–0 scoring. Haugesunds Christian Gytkjær (i bakgrunnen)

– Det var kjempedeilig. vi ventet på den første seieren i dag, og den kom, sa Maic Sema til NRK etter kampen.

Sesongens første hjemmeseier

Også før 4-0-målet hadde FKH også vasket fram flere store sjanser til å gjøre resultatet ennå penere. Også mot tampen var vertene best uten å score flere mål.

Seieren var som nevnt sesongens første foran eget publikum. Den andre trepoengeren kom mot Brann i Bergen i 6. serierunde.

Haugesund ligger på kvalifiseringsplass i eliteserien med 10 poeng. Sarpsborg har seks strake kamper uten seier, men står med 14 poeng etter en god sesongstart.