Hopp til innhold

Motorsportanlegg til 100 millioner

– Fjord motorpark blir enestående i internasjonal målestokk, sier den italienske arkitekten Jarno Zaffelli som har designet anlegget.

Fjord motorpark

Slik kan Fjord motorpark se ut når den åpner i august 2017.

Foto: Fjord Motorpark (montasje)

– Dette blir Norges største og beste breddeidrettsanlegg, sier styreleder Arvid Grimstvedt i Fjord Motorpark.

Arvid Grimstvedt

Arvid Grimstvedt la fram planene til Fjord motorpark i dag.

Det er omfanget av antall baner og motorsportidretter, samt muligheter for luftsport og sykling som gjør at han t tar i bruk store ord når han skal beskrive Fjord motorparks planer.

– Vi har 40 klubber og fire særforbund i ryggen, samt Karmøy kommune og andre samarbeidspartnere og investorer, sier Grimstvedt.

Italiensk design

Det er den italienske arkitekten Jarno Zaffelli i Dromo som har designet Fjord motorpark. Han har lang erfaring med slike idrettsanlegg og Grimstvedt sier arkitekten har gjort en solid jobb.

– Vi har fått plass til mer enn vi trodde i anlegget, sier Grimstvedt.

Animasjon fra Fjord motorpark

VIDEO: Slik blir Fjord Motorpark.

Noe gjenstår

Selv om planene er konkrete, er ikke Fjord motorpark helt i mål. Foreløpig er det to ting som mangler.

– Vi jobber nå med å få finansiert resten av jobben til arkitekten slik at han kan starte med detaljplanleggingen. Målet er at han skal være ferdig i oktober og at vi setter spaden i jorda på nyåret. I tillegg jobber vi med å bygge et kompetansesenter på trafikksikkerhet og brann på området, slik at vi sikrer aktivitet på dagtid. Her får vi god hjelp fra stortingsrepresentant Helge Thorheim, sier Grimstvedt.