Hopp til innhold

Motorsportanlegg til 100 millioner

– Fjord motorpark blir enestående i internasjonal målestokk, sier den italienske arkitekten Jarno Zaffelli som har designet anlegget.

Fjord motorpark

Slik kan Fjord motorpark se ut når den åpner i august 2017.

Foto: Fjord Motorpark (montasje)

– Dette blir Norges største og beste breddeidrettsanlegg, sier styreleder Arvid Grimstvedt i Fjord Motorpark.

Arvid Grimstvedt

Arvid Grimstvedt la fram planene til Fjord motorpark i dag.

Det er omfanget av antall baner og motorsportidretter, samt muligheter for luftsport og sykling som gjør at han t tar i bruk store ord når han skal beskrive Fjord motorparks planer.

– Vi har 40 klubber og fire særforbund i ryggen, samt Karmøy kommune og andre samarbeidspartnere og investorer, sier Grimstvedt.

Italiensk design

Det er den italienske arkitekten Jarno Zaffelli i Dromo som har designet Fjord motorpark. Han har lang erfaring med slike idrettsanlegg og Grimstvedt sier arkitekten har gjort en solid jobb.

– Vi har fått plass til mer enn vi trodde i anlegget, sier Grimstvedt.

Animasjon fra Fjord motorpark

VIDEO: Slik blir Fjord Motorpark.

Noe gjenstår

Selv om planene er konkrete, er ikke Fjord motorpark helt i mål. Foreløpig er det to ting som mangler.

– Vi jobber nå med å få finansiert resten av jobben til arkitekten slik at han kan starte med detaljplanleggingen. Målet er at han skal være ferdig i oktober og at vi setter spaden i jorda på nyåret. I tillegg jobber vi med å bygge et kompetansesenter på trafikksikkerhet og brann på området, slik at vi sikrer aktivitet på dagtid. Her får vi god hjelp fra stortingsrepresentant Helge Thorheim, sier Grimstvedt.

Flere nyheter fra Rogaland