Hopp til innhold

Fjord motorpark for hele regionen

Fjord motorpark på Karmøy kan bli regionens største reiselivssasting noensinne med 50 tusen gjestedøgn.

Fjord Motorpark

Kart over området som skal bli Fjord motorpark.

Foto: Fjord Motorpark

Fjord Motorpark på Karmøy har et enormt reiselivspotensial. Det sier hotelleier Finn Henderson.

Fjord motorpark tapte kampen om å bli fylkets regionalanlegg, men satser likevel hardt på å bli landsdelsanlegg for motorsport.

– Etter mitt syn er dette et veldig stort reiselivsprosjekt. Jeg synes prosjektet er veldig bra, og det vil tilføre regionen veldig mange overnattinger, og næringslivet generellt vil ha stor nytte av dett, sier Finn Henderson.

Slik blir den planlagde racingbanen i Fjord motorpark:

50.000 overnattingsdøgn

Henderson eier og driver tre hoteller på Karmøy og i Haugesund. Ifølge Fjord motorpark vil anlegget trolig generere 50.000 overnattingsdøgn i året.

– Det er kollosalt mye. Hotellene i regionen ligger med et belegg på ca 50 prosent, så det sier jo seg selv at om vi hadde fått dette til Haugalandet hadde beleggprosenten blitt adskillig høyere, sier han.

Det er også Arvid Grimstved enig i. Han er styreleder i Fjord motorpark.

– Fjord motorpark er så mye mer enn et rent idrettsannlegg. Det drar med seg mye som næringslivet i regionen ennå ikke helt har sett gevinsten av, sier han.

I går møtte Grimstvedt representanter fra reiselivsnæringen for å presentere prosjektet.

Karmøy, Haugesund og Tysvær med på laget

Selv om Fjord motorpark på Karmøy tapte kampen om å bli regionalt motorsportsenter i Rogaland til Sokndal, fortsetter de altså kampen for å realisere anlegget, og tror to anlegg kan leve side om side i fylket.

Nylig gikk Karmøy inn med 2,5 millioner kroner i støtte og fra før har Haugesund kommune og Tysvær kommune forpliktet seg til samme beløp.

– Vi har veldig mye på plass. Det som nå haster er å få stiftet det kommunale eiendomsselskapet, og så er det å gå videre med dette med eiendomserverv. Det er nå på plass, men det gjenstår også mye, sier styreleder Arvid Grimstvedt i Fjord motorpark.