Fjord Line avlyser halvparten av avgangene

Tekniske problemer gjør at ett av to skip er ute av drift. Det rammer passasjerer i Bergen, Stavanger og Langesund.

MS Stavangerfjord

AVLYST: MS Stavangerfjord skulle etter planen gå fra Bergen, via Stavanger til Hirtshals onsdag ettermiddag. Det blir det ikke noe av. Avgangen fra Langesund torsdag ettermiddag er også innstilt.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Det er selvsagt svært kjedelig når sånt skjer. Vi må bare beklage overfor alle passasjerer som er berørt, sier markedssjef Eva Mellgren i Fjord Line.

Skipet MS Stavangerfjord har ligget til kai i Stavanger siden mandag, etter at det før helgen ble oppdaget problemer med maskinen.

– Vi begynte feilsøking umiddelbart, og planla å ta skipet ut av drift på mandag for å rette feilen. Dette har dessverre dratt ut i tid. Vi jobber intenst med å bli ferdige, sier Mellgren.

1300 passasjerer rammet

Til sammen er det seks avganger til Hirtshals i Danmark som er innstilt. To fra Bergen, to fra Stavanger og to fra Langesund.

– Det er snakk om rundt 1300 passasjerer. Alle har fått tilbud om å reise på et annet tidspunkt eller fra en annen havn. De kan også få pengene tilbake, sier Mellgren.

Hun legger til at Fjord Line sitt andre skip, MS Bergensfjord, går som normalt, og at flere av passasjerene er flyttet over hit.

Starter opp igjen før høstferien

På fredag starter høstferien, og antallet passasjerer som reiser til Danmark øker kraftig. Det var en stund usikkerhet om noen av disse avgangene måtte avlyses, men nå er det bekreftet at skipet er i drift igjen innen den tid.

– Vi er i rute igjen torsdag kveld fra alle havner.

Det er dere helt sikre på?

– Alt tyder på at vi skal få til det, sier Mellgren.

MS Stavangerfjord

MS Stavangerfjord går både fra Bergen, Stavanger og Langesund, til Hirtshals i Danmark.

Foto: Arild Eskeland / NRK