Fjesing på Rhodos

Ragnar Sollid Næss frå Stavanger fekk fisk i Middelhavet.  Men beistet freste mot han, då han fekk fangsten opp.  Her er historia til Sollid Næss, sjølfortalt.

Fiskar Ragnar Sollid Næss med beistet frå Middelhavet

Fiskar Ragnar Sollid Næss med beistet frå Middelhavet

Foto: Ragnar Sollid Næss

I sommar befant eg meg tilfeldigvis i Pefkos, på Rhodos, og som alltid, hadde eg med meg fiskastang.

(For lengre reiser, en kjekk teleskopstang. Eg reise aldri någen plass uden fiskastang), og diverse sluker og annet fiskeutstyr.

Etter å ha mada fiskane på standå med ostepop for å tetrekka oss oppmerksomheden dis, satte eg igang fisket.

 Itte bare någen få kast va det någe så beid på, og det va kjekkt så hekkan, tenk dokker fiska i Middelhavet og få fisk, kanonkjekkt syns nå eg.

Tvilsom type

Heilt te eg fekk an på land. Den så grævla skummel ud, og eg syns an ligna grævligt på Fjesing, sjøl om eg aldri hadde, eller har sett en sånn ein aent enn på bilder.

Fjesing frå Rhodos

Fjesing frå Rhodos

Foto: Ragnar Sollid Næss

Di så var samen med meg,Kåna, dottår og dottårdottår, pluss et par med en sønn fra Bergen, (uff då), va enige med meg at an så ikkje goe ud, særligt då an slo ud finnane og nærmast freste te meg.

Det var bare ein ting å gjør, kakkan i håve å bli kvitt an uten for møje kroppskontakt, men fysst itte avfotografering, og der va me smarte sko det visa seg.

Kanongifitige

Någen Grekere me e blitt kjennde med, konne fortella at denne fisken hette någe sånn så Dragonfisk, og va kanongiftige viss du stikke deg på piggana den har på både rygg og brystfinnane, så det va jo godt at me ikkje likte trynet på'an sånn at me va forsiktige i behandlingen av'an,men det hjalp jo ikkje fisken någe særligt.

P.S. I går va eg å sko fiska ørret i Stavanger.  Resulat, en tiden tase så va så liden at eg slapp an ud igjen,og då blei det ikkje plask engang. Seie litt om størrelsen det.

Fortsatt en rektige goe sommar te dokker i Lokalen. Mvh. Ragnar Sollid Næss