NRK Meny
Normal

Fisket stjålet safe opp fra sjøen

Tyvene trodde det var lurt å frakte safen med seg til fastlandet

safe i sjøen

Safen ble funnet på tjue meters dyp ved kaien på Fogn.

Foto: Atle Aarstad

Det var natt til 16. november at safen hos matbutikken Joker på øya Fogn utenfor Stavanger ble stjålet. Istedenfor å åpne safen på stedet, ble den 200 kg tunge safen fraktet ned til kaien på en tralle. Strekningen ned fra butikken til kaien er nesten en kilometer. Safen var borte til i går ettermiddag. Da ble den funnet på 20 meters dyp ved kaien på Fogn.

- En lei overraskelse

- Tyvene har nok fått seg en lei overraskelse i det de mistet safen på sjøen, sier politiførstebetjent Atle Aarstad ved Finnøy lensmannskontor til rogalandsavis.no.

Det ble funnet en stjålet båt utenfor Hanasand med ripeskader på utsiden av båten. Politiet satt det i forbindelse med forsvinningen av safen. En dykker fra Stavanger brannvesen ble hyret inn for å lete etter safen, og i går ble det altså napp.

Politiet har sikret spor som blir sendt til Kripos, men de er nokså sikre på at tyvene er fra Stavanger. Det ble funnet spor i den stjålne båten som er så gode at politiet har sikret seg DNA-spor.

- Jeg vil tro at skuffelsen var stor da tyveritoktet gikk skeis, sier Aarstad til avisen.
Safen vil bli åpnet i løpet av de nærmeste dagene. Den inneholdt en ukes omsetning. Aarstad tror det går greit å få tørket sedlene.

safe i sjøen

Politiet var på plass da safen ble hentet opp fra sjøen.

Foto: Atle Aarstad