NRK Meny
Normal

Frykter lokalkunnskapen forsvinner

Fiskeridirektøren vil legge ned regionkontoret i Egersund. De har kun tenkt med lommeboka, mener tidligere leder i Kystpartiet.

Erling Skåtøy

Erling Skåtøy er tidligere leder i Fiskarlaget Vest og i Kystpartiet. Han frykter at hverdagen for fiskerne blir verre uten regionkontoret.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

I dag er det sju regionkontor her i landet: region Finnmark, region Troms, region Nordland, region Trøndelag, region Møre og Romsdal, region Vest og region Sør.

Nå foreslår Fiskeridirektøren å kutte ned til tre: sør, midt og nord, og erstatte regionkontoret i Egersund med et ordinært fiskerikontor.

– Dette er ikke en god idé. Den lokale kunnskapen besittes av dem som jobber ved kontorene i dag. Hvis de kutter kontoret vil kompetansen mer eller mindre forsvinne, sier tidligere leder i Fiskarlaget Vest, Erling Skåtøy.

– Jeg tror de har glemt viktigheten av nærhet til næringen, og kun sett på det økonomiske aspektet, sier han.

Fiskeridirektoratet i Eigersund

Her ligger Fiskeridirektoratets regionkontor i Egersund i dag.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Region sør til Bergen

Regiondirektør i Egersund i Erik Ludvigsen, skulle aller helst sett at Egersund fikk beholde regionkontorstatus til tross for sammenslåingen.

Regiondirektør i Fiskeridirektoratet,region Sør, Erik Ludvigsen

Regiondirektør i Fiskeridirektoratet, region Sør, Erik Ludvigsen.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Jeg er veldig glad for at det har vært en god prosess, og fornøyd med at de foreslår tre slagkraftige regioner. Jeg har tidligere sagt at jeg mener Egersund er den riktige plassen å lede en fremtidig region sør fra. Nå har Fiskeridirektøren anbefalt å legge kontoret til Bergen, og det forholder jeg meg til, sier han.

Trøstepremien er at direktoratet vil ha et ordinært fiskerikontor i byen.

– Det er veldig viktig å opprettholde et stort fiskerikontor i Egersund. Det er hovedsakelig fordi vi har mange gode, spesialiserte medarbeidere som direktoratet ikke har råd til å miste, sier Ludvigsen.