Både politikere og bransjefolk håper det nyåpnede fisketorget skal gi nytt liv til torget og Vågen-området i Stavanger sentrum.
Torsdag kveld stømmet de til med gratulasjoner, da daglig leder disket opp med sprudlevin og sjømat for aller første gang.
Helt nytt fisketorg
Karl Erik Pallesen gjorde de siste forberedelsene før gjestene strømmet på. Fra jobben som kjøkkensjef ved Gastronomisk Institutt er det nå han som skal få opp siddisenes sans for fisk og skalldyr som daglig leder i Fisketorget Stavanger. Etter en måneds stengetid og ombygging, synes han lokalet innfrir drømmene han hadde på forhånd.
– Nå synes jeg faktisk det har blitt endra bedre. Det var godt å komme tilbake å se resultatet, sier Pallesen.
(artikkelen fortsetter under bildet)
Lokker med ferske råvarer
En ti meter lang fiskedisk skal lokke kundene med hummer, blåskjell, ulike typer fisk, krabber, og snart også reker.
– Jeg tror at folk er opptatt av ferskhet og det å få ferske råvarer, og jeg tror det vi har i disken her vil lokke folk hit. Her kan du snakke med han bak disken og få tips og råd til tilberedelsen, sier Pallesen.
I tillegg til fiskedisken er det også være et serveringsområde i det nye fisketorget.
– Det blir en restaurant som serverer fisk og skalldyr. Her skal vi servere det beste vi får inn fra sjøen. Menyen vil variere etter hva vi får inn fra havet, sier Pallesen.
Flere på besøk
Det kom flere gjester for å smake og avlevere blomster og godord. Fra kommunen kom blant annet leder for kommunalstyret for miljø og utbygging, Egil Olsen.
– Dette er kjempekjekt! Jeg har gledet meg til denne dagen lenge. Det er viktig for sentrum at vi har et fiskeutsalg, sier Olsen.
Liv i Vågen
Nestor i Stavanger hotell- og restaurantbransje tok også turen til åpningen, og var veldig fornøyd med resultatet av oppussingen.
(artikkelen fortsetter under bildet)
– Det betyr veldig mye og er veldig bra for byen og imaget og hele opplegget rundt mat og drikke. Dette kan være med på å trekke folk ned til denne delen av byen igjen, sier Lauritz Hansen.
Fra fredag av, er det fritt fram for alle å skaffe seg den opplevelsen, og da er resten opp til siddisene.
– Hvis ikke folk bruker det, så dør det igjen. Ønsker vi et levende sentrum, må folk bruke spesialbutikkene. De er til for folk flest, og da må også folk flest bruke det, sier Hansen.