NRK Meny
Normal

Fire ukers varetekt for Hundvåg-siktet

Politiet fikk medhold i fire ukers varetekt for 34-åringen som er siktet for forsettelig drap på broren sin på Hundvåg.

Åstedet for drapet på Hundvåg
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

- Politiet ba  om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Det er av hensyn til faren for bevisforspillelse at vi ønsket å fengsle den siktede, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.

Fengslingsmøtet startet klokken 13 i Stavanger tingrett og gikk for lukkede dører.

Siktedes forsvarer, advokat Kristin Jensen sier han ikke husker noe fra drapsnatten og nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Familie i sorg

Bistandsadvokaten Arnhild Skretting representerer familien. Hun forteller om en familie som er i stor sorg

- De er i en ufattelig stor sorg. De opplever en dobbel krise sier Skretting. De har mistet sin eldste sønn på verst tenkelige måte, og i tillegg er den andre gutten i familien mistenkt for drapet.

Tatt feil mann

 Hvordan ser familien på at deres andre sønn nå er mistenkt for drapet?

- Familien føler de har et godt samarbeid med politiet. Likevel vil de gjøre det klart at de er sikre på at politiet har tatt feil mann i saken.

Knivstukket

Ifølge siktelsen om forsettlig drap skal 34-åringen ha drept sin 37 år gamle bror. Drapet skal være utført med kniv en gang mellom 17. og 18. mai.

Mannen nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre, men sier at han bare har glimtvis hukommelse fra natten da broren ble drept. Offeret ble funnet delvis forbrent på Hundvåg fredag 18. mai.

 NRK/NTB