Fire uker varetekt for sprengstoff-siktet mann

Sola-mannen som er siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene er i full isolasjon. Mannen erkjenner straffskyld.

Funn av eksplosiver i Sola

Tirsdag ble en bolig i Sola kommune evakuert etter at det ble gjort funn av eksplosiver. Ifølge politiet var det aldri fare for folk eller hus i nærheten av boligen. Sprengstoffet ble detonert av fagfolk tirsdag kveld.

Foto: Ronny Hjertås

Fengslingsmøtet i Stavanger tingrett ble holdt bak lukkede dører onsdag formiddag. Bevisforspillelse er en av flere grunner til at politiet ba om fire uker varetekt, sier politiadvokat Therese Braut Våge.

– Vi må finne ut hva slags beslag vi står overfor, både mengde og type, sier hun.

Marie Nyland er advokaten til den siktede. Hun ønsker ikke å kommentere hvordan klienten forholder seg til siktelsen.

Onsdag ettermiddag melder VG at mannen erkjenner straffskyld.

Fant sprengstoff i bilen

Verken forsvarer eller påtalemyndighet vil uttale seg om hva slags motiver mannen kan ha hatt for å oppbevare sprengstoff i bilen og hjemmet sitt.

De vil heller ikke si noe om den siktede mannen tilhører et spesielt miljø.

– Jeg kan ikke gi noen kommentarer. Saken er unntatt offentlighet, sier forsvarer Nyland.

Politiet stoppet mannen i en trafikkontroll mandag kveld. I bilen fant de eksplosiver, og på bakgrunn av dette funnet ble også hjemmet til mannen ransaket.

Kjent for politiet

Politiet fant eksplosiver i mannens bolig på Sola, og huset ble evakuert. Bombegruppa fra Oslo ble tilkalt og bisto lokalt politi i arbeidet. Tirsdag kveld ble eksplosivene sprengt i en kontrollert sprengning.

Mannen er kjent for politiet fra før, men han er ikke tidligere domfelt. Politiet fant brannfarlige og eksplosive stoffer.