Fire uker i strekk

Vi bør ha fire ukers ferie i strekk for å koble helt av, mener lege Ivar Halvorsen. Men ikke alle er enige.

Sydenferie
Foto: Juan Medina / Scanpix/AP

- Vi har definitivt for mye ferie, spesielt i Norge, mener svenske.

Og det mener han virkelig, den svenske porteføleforvalteren Omid Gholamifar hos Skagenfondene i Stavanger.  Han er 25 år gammel, og kan ikke huske sist han hadde ferie.

Men i Norge er det ikke mange som er enig med ham.  Den perfekte ferie for de fleste av oss inneholder bølgeskvulp, hvite strender  og stekende sol.

- Ferie er overvurdert

 - Jeg synes ferie er overvurdert.  Jeg tror ikke vi behøver så mye ferie som vi får.  Hvis en liker det en driver med og brenner for jobben, så vil en jo gjøre så mye av det som mulig, og da behøver vi ikke så mye ferie, mener Gholamifar.

En annen travel mann, som også trives med jobben er ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland. I sommer har han skiftet ut skjorte og slips med en langt mindre formell grønn t-skjorte. Han er solbrun etter tre uker i Sør-Europa, og legger ikke skjul på at ferie er viktig.

- Etter et langt år blir jeg sliten i kroppen.  For meg har tre ukers ferie  i år vært fint, men hadde jeg hatt en fjerde uke, så hadde jeg nok slappet godt av da også, sier Sevland.

Fire uker i strekk

Tre uker er flott. Men helst kanskje fire. Det stemmer godt med anbefalingene fra lederen i Rogaland legeforening, Ivar Halvorsen.

- De som virkelig lever i "kok" trenger litt tid for å få hvilepuls.  Kanskje burde de ha testet det en gang - Hvor lang tid trenger jeg for å oppnå hvilepuls?  De fleste hadde hatt godt av å ha minst tre uker i strekk, kanskje fire, sier Halvorsen i legeforeningen.