Fire tsjetsjenere siktet for Dale-drapet

To menn på 17 og 21 år er pågrepet og siktet for drapet på en iransk tenåring ved Dale asylmottak onsdag kveld. I tillegg er to etterlyst og siktet.

Dale asylmottak

En iransk tenåring ble onsdag kveld drept på Dale asylmottak i Sandnes.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

På politiets pressekonferanse på Dale opplyser politiet om at de to personene som er siktet for drapet på Dale asylmottak onsdag kveld er to russiske statsborgere av tsjetsjensk opprinnelse.

Den ene mannen er 17 år, og den andre er 21 år. I tillegg er to personer av samme opprinnelse som de pågrepne fortsatt etterlyst for medvirkning til drapet.

– Det ligger i kortene at de to som er etterlyst også er siktet. Vi har identifisert dem, sier politiinspektør Bjørn Andersen.

– De to pågrepne vil bli fremstilt for fengsling i morgen, opplyser Andersen.

Nektet straffskyld i avhør

Vakthold Dale

Interne og eksterne vakter er i beredskap på Dale asylmottak fredag formiddag.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

Den siktede mannen på 21 år ble pågrepet natt til torsdag. Han er siktet og avhørt, og nekter straffskyld.

I løpet av torsdagen etterlyste politiet to personer. Den ene av disse var den 17 år gamle siktede, som meldte seg i løpet av natten.

– Han er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier politiinspektør Andersen.

Etterlyser flere vitner i saken

Politiet ønsker fortsatt tips i saken. De kan enten ringes inn på telefon 51 89 90 00, eller sendes på mail via nettsidene til politiet.

– Vi er spesielt interessert i å snakke med alle som var på Dale Asylmottak onsdag kveld, sier Andersen.

En iransk mann i slutten av tenårene ble funnet med knivskader ved Dale Asylmottak onsdag kveld. Mannen ble senere erklært død ved Universitetssykehuset i Stavanger.

Ifølge avisen Strandbuen var den drepte asylsøker og bodde sammen med sin bror i en bolig som Strand mottak disponerer på Jørpeland. Det bor omtrent ti personer i denne boligen.

Vakthold og beredskap ved flere asylmottak i fylket

Torsdag ettermiddag rykket politiet ut til asylmottaket på Dale i Sandnes for å stanse utbrudd av hevnoppgjør og uroligheter på stedet. Dette gjorde de på bakgrunn av tips om at en gjeng med venner og pårørende av den drepte, på om lag femti personer, hadde samlet seg og var på vei til mottaket.

– Det ble etablert vakthold i forbindelse med den hendelsen som var i går ettermiddag i Daleveien. Vi har siden det hatt kontrollposter som har kontrollert passeringer av biler og personer som har hatt ærend der, eller som er fastboende på mottaket. Det har vi fremdeles, sier operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt.

– I tillegg har vi sikringstiltak på andre asylmottak i distriktet vårt. Bakgrunnen for dette er at vi ønsker å forebygge eventuelle ordensforstyrrelser som kan utarte seg negativt, sier Jensen.