NRK Meny
Normal

Fire evakuert etter husbrann i Stavanger sentrum

Brannvesenet rykket ut til Arneageren etter melding om røykutvikling. – Vi fryktet det verste, men det gikk bra, sier brigadesjef i brannvesenet.

Husbrann på Arneageren

I natt brant det i tredje etasje i Sølvberggata 1 i Stavanger sentrum.

Foto: Ronny Hjertås

– Forbipasserende meldte om røyk. Vi fryktet det verste og sendte ned alt vi hadde. Femten stykker rykket ut med en gang, sier fungerende brigadesjef Roald Pedersen i Brannvesenet Sør-Rogaland

Det var klokka 03 at nødetatene fikk melding om røykutvikling i Sølvberggata 1 på Arneageren i Stavanger sentrum. Store mengder røyk kom ut fra tredje etasje over bakeriet Godt Brød i sentrum.

Politiet og brannmannskaper fra Stavanger, Forus og Kvernevik rykket ut.

Fryktet spredning i sentrum

– Vi fryktet at det var folk i huset. Når det brenner i sentrum er det alltid ekstra skummelt. Det er mye trehusbebyggelse og de ligger tett, sier han.

Men etter hvert ble det klart at det ikke bodde noen i etasjen.

Det brann i andre etasje av eit trehus i Sølvberggata i Stavanger sentrum i morgontimane. Brannvesenet var raskt på plass og fekk kontroll på brannen.

VIDEO: Leiligheten i tredje etasje i Sølvberggata 1 ble totalskadet innvendig. Foto: Odd Rune Kyllingstad/NRK.

Fire personer i naboleiligheter ble evakuert på grunn av mye røyk, men ingen personer ble skadet.

– Røyken kunne ha vært skadelig for naboene, så vi evakuerte dem for å være på den sikre siden. Det kunne jo også ha utviklet seg, sier operasjonsleder Sølvi Ravndal ved Rogaland politidistrikt.

Uklar brannårsak

Det er foreløpig usikkert hvorfor det begynte å brenne.

– Vi vet ikke noe om årsaken ennå. Leiligheten var under rehabilitering, så det kan hende det hadde noe med brannen å gjøre, sier Pedersen.

Han er glad for at det gikk så bra som det gjorde.

– Vi var heldige. Tidlig varsling var avgjørende, sier han.