NRK Meny
Normal

Fire drept i trafikken i Karmøy

Den fjerde dødsulykken på Karmøy-veiene på ett år skjedde i helgen. Nå varsler politiet økt kontrollvirksomhet. I tillegg er det ønske om å få en trafikksikkerhetshall til Haugalandet.

Frontkollisjon etter promille
Foto: NRK Nordland v/John Inge Johansen / NRK

Dødsulykken på riksvei 47 på Karmøy i helgen er den fjerde på under ett år i kommunen.

Fra mai 2003 til mai 2006 var det ingen som ble trafikkdrept på Karmøy.

Nå varsler politiet både holdningskampanjer og økt trafikkontroll for å få bort agressiv og vill kjøring på Karmøy-veiene.

- Når det går mot lysare tider viser erfaringen at det både blir større fart på veiene og at en del bilister kjører med promille. Dette vil vi motarbeide med flere kontroller, sier politioverbetjent Trygve Johan Mørch ved Karmøy lensmannskontor:

Midlertidig bedring

Før 2002 var Karmøy en såkalt verstingkommune når det gjelder vill kjøring og ulykker i trafikken. I 2002 ble kommunen med i nullvisjonsprosjektet Trygt Hjem, og flere kampanjer startet for å få ned antall drepte og skadde.

I slutten av 2007 er prosjektet ferdig. Mørch mener derfor det er ekstra viktig å fortsette det forebyggende arbeidet slik at ikke Karmøy på nytt ender på toppen når det gjelder antall trafikkdrepte.

- Det nytter jo ikke å gi opp. Vi må være tidlei ute og påvirke ungene. Og så må vi fortsette å snakke til ungdommene om trafikksikkerhet, sier Mørch.

Trafikksikkerhetshall

Informasjonsansvarlig Morten Heljesen i Nullvisjonsprosjektet Trygt Hjem håper deler av det forebyggende prosjektet kan videreføres i Karmøy kommune, også etter 2007.

Han ønsker seg nå en trafikksikkerhetshall, der ungdom kan komme og gå gjennom ulike poster. Der får de demonstrert farene i trafikken på en sikker måte.

En slik hall har Stavanger i dag og en lignende bør også bygges på Haugalandet, sier Heljesen.