NRK Meny
Normal

Kom hjem med sekken full av minner

I hele sommer har NRK Rogalands bamse, Finn Lokalen, reist på egen hånd rundt i fylket. Takket være våre lyttere og lesere har det vært en begivenhetsrik tur.

Finn Lokalen kom hjem

Tommy Stenberg fra Omdal transport på Ualand kjørte Finn Lokalen hjem til Ullandhaug.

Foto: Lise Andreassen Hagir

Han har reist med tog og båt og mange biler - både store og små. Den største på aller siste etappe, da Tommy Stenberg fra Ualand tok han med tilbake til oss med lastebilen sin.

Se bildene fra Finn Lokalens sommer:

Sekken full av minner

Finn Lokalen er hjemme igjen

Her er Finn Lokalen hjemme igjen med noe av alt det han har fått med seg.

Foto: Anders Fehn

Nå er Finn Lokalen hjemme igjen med sekken full av minner. Brosjyrer, tegninger, speiderskjerf, frisbee og refleksvest er bare noe av det han har fått med seg.

Noe av det Finn Lokalen fikk med seg hjem

Flere har sendt med Finn Lokalen fine tegninger.

Foto: Anders Fehn

Opplegget rundt Finn Lokalen har vært at vi satte ham ut tidlig i sommer, med ønske at noen skulle ta ham med seg for en dag og så sette ham fra seg slik at noen andre kunne bringe ham videre.

Tatt godt vare på

Noe av det Finn Lokalen fikk med seg hjem

Kine, Chrisander og Camilla ga Finn Lokalen en god natt-bok med inskripsjon.

Foto: Anders Fehn

Og det har fungert glimrende. Finn Lokalen har være både sør og nord i fylket. Til fjells og til vanns og ikke minst hjemme hos mange barn. Og alle har tatt godt vare på ham.

I sekken hadde han en mobiltelefon, slik at vi i NRK Rogaland kunne ringe og få en prat i radioen med dem som hadde ham med seg. Det har gitt oss kontakt med mange hyggelige mennesker gjennom sommeren.

Les hva Finn har opplevd

I sekken hadde Finn Lokalen også en dagbok. Den har folk vært svært flinke til å hjelpe ham å skrive i.

Her kan du lese noen utdrag av alt det Finn Lokalen har fått være med på:


16. juli 2013: På grunn av plassmangel og behov for varetektsplasser løslates Finn Lokalen 16.07.13 kl. 2130. Han avleveres Esso-stasjonen på Varhaug i håp om å finne nye fosterforeldre. Åna fengsel, vakthavende førstebetjent.

19.7: Endelig blei eg henta på 7. eleven Helleland. Har vært der siden onsdag, så nå er jeg temmelig kvalmen av all pomme frittes-lukt. Spydde i en fin Volvo på vei til Ualand. Blei godt tatt vare på.

25.7.: Ble henta av Graeme og Alexander og trosset varmen for å dra på puttegreenen. Stavanger golfklubb er veldig fin, men nå skal vi på stranden!

Fra Jørpeland: ...og eg har fått sove i lavvo med Tobias på 7. Me felte litt når det blei mørkt så me gjekk inn og la oss. PS Send med tannkost neste gang!

Fra Preikestolhytta: Har sett mye fra min plass på disken. Det er masse forskjellige folk her, og nesten alle snakker rare språk som jeg ikke forstår

31.07.13: I natt har jeg sovet på en gård i Erfjord, hvor jeg ble tatt godt imot av to søte gutter, en på 3 (snart 4) og en på snart 1 år. Jeg fikk være med og hoppe på trampolinen, mate sauene og plukke ripsbær

01.08.13: Nästa dag fick jag följa med på jobb i Kvildal, Norges största vattenkraftverk, dër fick jag lära mig att sprutmåla. Sedan skulle grabbarna hem til Sverige, så dom lämnade över mig i Røldal. Hälsningar från Pekka, Lasse, Johan og Andreas

5.8-13: Jeg ble hentet på Rimi Skudenes av Bente og Magnus. Jeg fikk være med hjem og hilse på alle bamsene til Magnus - det var kjempekoselig

12.08.13 Åkrehamn: Du vil aldri tro hva som skjedde i går! Synnøve, som jeg var hos i går, ble storesøster i natt...Naturligvis fikk de det travelt, så de kjørte med bort til noen venner utpå ettermiddagen.

14. august: I dag har jeg vært på besøk hos Rogalands beste fotballklubb, FK Haugesund. Først var jeg med Jostein Grindhaug, så var jeg med Dusan Cvetinovic på foto shoot.

19.8-13: I dag km eg til Lundegård barnehage sammen med Hanna og Siri. Ungene her elsker meg og det har blitt mye koser og klemmer og ikke minst kysser. Jeg blir helt flau når jeg tenker på det..

20.08-13: I dag har jeg vært på skolen - Orstad skule,. I første klasse. Kan tro disse ungene er flinke.

21/8: Nå har jeg tatt toget fra Stavanger til Egersund....Fin tur utover Jæren....Nå sitter jeg på venterommet på stasjonen i Egersund.

22/8 Ualand: Gleder meg til i morgen, for da skal jeg få lov å sitte på med en stor, tøff lastebil fra Omdal transport! De skal kjøre meg hjem tror jeg..

Finn LOkalen på Vaulen

Her er Finn Lokalen sammen Tuva og Mathias på Vaulen i Stavanger 23. juli.

Foto: Leserbilde