– Vi har det ubeskrivelig tungt

«Skumringslandet» holder sammen i Sokndal etter at to fra filmteamet ble skylt på havet ved Stapnes i Egersund søndag. – Daniel er hjernen bak filmen, sier teamet om savnede Daniel Henriksbø (27) fra Kvinesdal.

Skumringslandet

Bildet er fra filmen Skumringslandet.

Foto: Skumringslandet

Daniel Henriksbø

Produsent Daniel Henriksbø (27) er antatt omkommet etter å ha blitt skylt på havet søndag.

Foto: Gunnvor Krone

– Vi skulle gå gjennom siste rest for å sluttføre filmen, da vi så en liten notis på nett om tre som var skylt på havet. Vi visste at fotografene hadde dratt ut for å ta bilder, og håpet i det lengste at det ikke skulle være dem, sier klipper Magne Østby, talsmann for filmen Skumringslandet.

Søket etter produsent Daniel Henriksbø (27) og b-fotograf Mats Bjarg (25) har vært resultatløst mandag, men vil trolig bli gjenopptatt tirsdag morgen.

Fotograf Henning Høifødt var sammen med de to da de ble skylt på havet ved Stapnes utenfor Egersund søndag, men overlevde bølgene.

Mats Bjarg

Mats Bjarg (25) har trolig mistet livet.

Foto: Mari Torvanger Knap

– Han overlevde på mirakuløst vis, og fikk ingen fysiske skader, skriver kontaktperson Gro Eia Østby fra Skumringslandet i en pressemelding.

En utrolig tragedie

Filmteamet er nå samlet på Doktorgården i Hauge sentrum, og Magne Østby uttaler seg på vegne av dem alle.

– Det er helt svart. Det er en utrolig tragedie, og dette er tungt for alle. Vi er som en familie, sier Magne Østby.

Skumringslandet er en fantasifilm som utspiller seg i en landsby i 1349. Fotografene var ute for å filme klippebilder til filmen, da ulykken inntraff. Filmen utspiller seg i rogalands-naturen, og også lokalbefolkningen i Sokndal har vært med som statister under innspillingen.

Savnede Daniel Henriksbø kommer fra Kvinesdal.

Magne Østby

Magne Østby er talsmann for filmteamet.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Daniel er hjernen bak filmen, og har gjort det til en fantastisk spillefilm. Mats var også en fremragende og hyggelig fyr, og dette er fryktelig tragisk, sier Østby.

Åpen kirke

Han takker for all støtten filmteamet har fått fra sokndøler.

– Vi har fått god støtte fra kriseteam og bygda. De kommer med mat, åpner kirken, og er ekstremt bra på å ta vare på filmcrewet, sier Østby.

Sokndal kirke holder åpent fra klokken 20.00 til 22.00 mandag kveld. Også Filmkraft Rogaland har kontorene åpent i Stavanger for alle som har behov.

– Vi prøver å holde hodet over vannet. Det er ennå et ørlite håp igjen, sier Østby.