NRK Meny
Normal

Her kjøpte han millionkupongen

I går lå mannen fra Stavanger og halvsov da vinnertallene ble trukket. I dag forstod han ingenting da Norsk Tipping ringe for å si at han var blitt nesten 59 millioner kroner rikere.

Vinner-kiosk

Her, i kiosken på Coop Obs på Mariero i Stavanger, kjøpte stavangermannen vinnerkupongen. Mona Larsen og Trine Askildsen er nesten like fornøyde som vinneren.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Hæ, du tuller?! Enormt! Helt utrolig!

Slik var reaksjonen da mannen i 50-årene fra Stavanger torsdag morgen fikk telefonene alle drømmer om. Mannen fikk beskjed om at han hadde vunnet nesten 59 millioner kroner i Vikinglotto.

– Han trodde meg ikke, sier Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping, som fikk gleden av å være den første til å gi beskjeden litt over klokka ni torsdag morgen.

Lå og halvsov

Milliongevinst

Ingeborg Myhre viser fram milliongevinsten i gårsdagens Vikinglotto-trekning på TV.

Foto: Norsk tipping

Stavangermannen, som ønsker å være anonym, fikk ikke skikkelig med seg Vikinglotto-trekningen onsdag kveld. Han hadde TV-en på, men lå og halvsov på sofaen, så han registrerte bare at noen hadde vunnet veldig mye.

At det var han selv som akkurat hadde vunnet 58,688.775 norske kroner, det ante han ikke.

Torsdag gikk mannen på jobb som om det var en helt vanlig dag.

– Jeg spurte om han nå kom til å sitte stille på jobb og ikke si det til noen. Da sa han at han nok måtte ringe kona og si det til noen kolleger, sier Mathisen.

Kjøpt på Mariero

Vinner-kiosk

Trine Askildsen, som har vært spillansvarlig i Obs-kiosken på Mariero i 25 år, håper vinneren ikke har så mye penger fra før.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Mannen i 50-årene kjøpte vinnerkupongen i kiosken på Coop Obs på Mariero i Stavanger 10. januar – det var en femukers kupong.

I kiosken er det feststemning når NRK er innom torsdag formiddag.

– Jeg håper det er en av våre faste kunder, og at han ikke har så mye penger, sier Trine Askildsen, som har vært spillansvarlig i Obs-kiosken på Mariero i 25 år.

Fornektelse

Men stavangermannen var ikke den eneste heldige, også en kvinne fra Finnmark ble i dag neste 59 millioner kroner rikere.

Ingrid Roterud Mathisen snakket også med kvinnen fra Nordkapp.

– Reaksjonen var lettelse. Hun hadde notert tallene under TV-sendingen og så på kupongen sin at hun hadde seks rette. Den første reaksjonen var fornektelse, og hun trodde ikke det kunne være sant. Hun ringte derfor datteren sin og de begynte å forstå hva dette kunne være. Men det var først i dag da jeg ringte at hun kunne puste ut og juble. Hun hadde sovet veldig dårlig, sier Roterud Mathisen.