Hopp til innhold

Fikk hjelp av stigebilen

For julenissen er bare det største og beste godt nok når han skal besøke syke barn.

Julenissen

Julenissen i Haugesund er ikke som andre julenisser.

Foto: Tor André Johannessen

Fredag ettermiddag kom julenissen ned fra loftet på brannstasjonen for å besøke barneavdelingen på Haugesund sjukehus. I den største brannbilen stasjonen har, ble julenissen kjørt til sykehuset. Nissen gikk selvfølgelig ikke inn hovedinngangen. Han gikk rett inn på barneavdelingen i tredje etasje ved hjelp av stigen på brannbilen.

- Julenissen vår har ikke reinsdyr. Derfor må vi hjelpe han med kjøretøy. Han bor på loftet på Haugesund brannstasjon hele året. Vi pleier å snakke litt med han i løpet av året, og så kommer han ned til jul, sier julenissens medhjelper Jan Gunnar Dommersnes.

Tivolispeil

Det var femte gang at brannvesenet i Haugesund besøkte barneavdelingen. De har alltid med seg gaver, både til avdelingen og barna.

- Det var en ide som de yngste i brannkorpset hadde for noen år siden. De mente at vi burde vise litt mer igjen, vise en annen side utad. Da ble det til at vi begynte å arrangere åpen dag. Pengene vi får inn via den dagen, går til julearrangementet vårt. Begge deler er veldig populært, sier brannkonstabel Dommersnes.

 

Johannes Bjøndal Gabrielsen og Siri Gabrielsen fikk mandarin av julenissen

Johannes Bjøndal Gabrielsen og Siri Gabrielsen fikk mandarin av julenissen

Foto: Tor André Johannessen

 

Barn, foreldre og ansatte på barneavdelingen ventet på julenissen på lekestuen. Barna fikk kakemenn og mandariner, mens avdelingen fikk 5000 kroner.

- Jeg tror vi kommer til å bruke pengene til å kjøpe inn tivolispeil. Speil hvor du blir tjukk, tynn, høy og lav. Poliklinikken ligger like ved her, så vi har tenkt å sette opp speilene i gangen der, til glede både for dagpasienter og de som må være litt lenger. Disse besøkene fra julenissen på brannstasjonen gjør stor lykke, sier konstituert driftskoordinator Anne Westre.

Ønskeliste

Julenissen fikk seg en liten overraskelse selv i dag da Siri Elise Stokka på tre år kom med ønskelisten sin. Nedskrevet på en lapp sto det at hun ønsket seg en dukke.

 

Siri Elise Stokka har skrevet ønskeliste til julenissen

Siri Elise Stokka har skrevet ønskeliste til julenissen.

Foto: Tor André Johannessen

 

- Vi kan ikke røpe hva julenissen leverer på juleaften, men vi håper at de rette personene har merket seg ønskene, sier Dommersnes på vegne av julenissen.