Danser med porselen inn i sommernatta

De ansatte ved porselensprodusenten Figgjo AS, tar sommerferie. Det feires med dans.

Tilsette feirar ferie.

Det danses av ferieglede på porselensfabrikken.

De fleste av oss er ekstra glade når sommerferien står for tur. Figgjo AS, som stenger ned hele juli, er intet unntak.

– Grunnen for at vi laget filmen var at vi ønsket en kul og feel good sommerhilsen før ferien, sier Anne Linn Olsen, markedskoordinator hos Figgjo AS.

I en video publisert på Facebook, annonserer porselensprodusenten på entusiastisk vis at de tar sommerferie. Videoen har allerede blitt vist 28.000 ganger på Figgjos Facebook-side. I tillegg er den delt videre 88 ganger.

Ville toppe seg selv

– I fjor la vi ut et bilde med hele gjengen samlet utenfor lokalene på Figgjo, med stort hell. For å toppe innlegget fra i fjor, ønsket jeg å lage en film hvor vi får vist frem våre ansatte. Vi er nesten hundre stykker som jobber knallhardt hver dag, sier Olsen, som er svært fornøyd med mottakelsen.

Antikkmesse Figgjo

Porselensfabrikken feirer i år 75-års jubileum.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Det er utrolig at så mange positive medarbeidere stiller opp for å lage en Figgjo film, det gikk over all forventning.

Jubileumsår

Figgjo ble først startet i 1941, da Harald Lima og Sigurd Figved et nedlagt kraftverk ved Figgjo-elva. To år senere bestemte de seg for å satse på keramikkbransjen. Det viste seg å være et lurt valg, og siden den gang har bedriften hatt stor suksess både nasjonalt og internasjonalt. I år feires 75 års jubileet.