Ferierush på flyplassen

Denne helgen var det en merkbar økning i antall reisende fra flyplassen på Sola. De aller fleste av dem som reiser, er barnefamilier.

Sola flyplass

Denne helgen har det vært en merkbar økning av flyreisende som skal på vinterferie.

Foto: Vibecke Skandsen / NRK

Pågangen til flyplassen startet allerede før helgen, og har vært stor også i løpet av lørdag og søndag. Værsyke nordmenn flykter fra landet til fordel for de mer solfylte strøk.

– Vi har merket oss at den gruppen som reiste mest i løpet av helgen, var barnefamilier. Det var generelt flere fritidsreisende, mens det til vanlig er forretningsreisende det er flest av hos oss, forteller Leif Anker Lorentzen, lufthavnsjef ved Stavanger lufthavn Sola.

Han forteller at på tross av en økning i antall passasjerer, har det gått greit både i sikkerhetskontrollen og innsjekkingen, og at flyplassen ikke har hatt store problemer med å takle pågangen.

Storbyene og Syden populært

Leif Anker Lorentzen

Lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen sier at det spesielt er barnefamilier som har reist mest gjennom helgen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Reisemålene er mange. Rogalendingene reiser både til varmere strøk og til storbyene i ferien. Informasjonssjef hos flyselskapet SAS, Knut Morten Johansen, sier at spesielt storbyer som London og Paris skilte seg ut som de mest populære reisemålene i løpet av helgen, men at den typiske sydenferien i Spania fortsatt ikke har gått av moten, heller ikke i Rogaland.

– SAS sine fly har vært så å si helt fulle på alle avganger fra flyplassen i helgen, både til Syden og til storbyene. Vi merker godt at vinterferien er i gang, forteller Johansen.

Også flyselskapet Norwegian har sett en økning i antall passasjerer den første feriehelgen.

– Helgetrafikken fra Sola til både Spania og flere storbyer har vært svært god, så vi merker absolutt at vinterferien er i gang. Alle våre nye, større og mer miljøvennlige 737-800-fly til Spania var smekkfulle. Det er åpenbart at spesielt varmere strøk lokker nå i kalde februar, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

Økning i togtrafikken

Hos NSB har økningen blant passasjerene også blitt lagt merke til. Dag Brekkan, markedsansvarlig for Jær- og Sørlandsbanen i NSB, forteller at det er vanlig at togene har flere passasjerer på fredager og søndager, men at det var en større pågang denne helgen.

– De fleste passasjerene fra Stavanger går av i Kristiansand, men det er også mange som tar banen helt til Oslo i ferien, forteller Brekkan.

Passasjerer regiontog fra Porsgrunn mot Oslo

Antallet togpassasjerer fra Stavanger økte denne helgen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK