NRK Meny
Normal

Fem innbrudd på ett døgn i Sør-Rogaland

I løpet av det siste døgnet er det registrert fem innbrudd i Rogaland, men fortsatt står politiet uten mistenkte i de mange innbruddssakene.

Innbrotsraid i Rogaland

ARKIVFOTO: Det er gjort flere innbrudd i Rogaland de siste ukene. Torsdag 11. november stjal tyvene smykker fra et hus på Vestre Ring på Bryne.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det hadde vært gledelig å kunne si at vi hadde pågrepet noen, men det har vi ikke gjort, sier Karstein Tendenes, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt.

I går kveld ble det meldt fra om grovt tyveri fra en bolig på Hundvåg. Sølvtøy, nettbrett og andre eiendeler var borte da huseier kom hjem, og det var også gjernningsmannen.

Tre kvarter senere rykket politiet ut til et pågående innbrudd på Hundvåg. En mann ble observert på adressen, men da politiet kom frem var den mistenkte borte.

– Det er vondt å si om innbruddene har sammenheng, men vi prøver å samle trådene og samle opplysninger, sier Tendenes.

Det har vore fleire innbrot på Jæren i helga. Her frå Vigrestad.

Siri K. Fuglestad fikk tidligere denne måneden frastjålet både gull og sølv fra sitt hjem.

Omfattende tyveri

I Sandnes ble det også meldt ifra om innbrudd. Gjennom et soveromsvindu har uvedkommende tatt seg inn i en bolig sent lørdag kveld.

Også på Elixia Hillevåg og MX Sport på Varhaug har tyvene herjet. På Elixia er et vindu knust med murstein, og på Varhaug tok tyvene seg inn i butikken ved å bryte opp hoveddøra. Politiet twitrer om omfattende tyveri av klær og sko.

– Representanter fra butikken er nå på plass for å finne ut hva som er tatt, sier Tendenes.

Ekstra mannskap

Jan Olav Våge

Etterforskningsleder ved Hå lensmannskontor, Jan Olav Våge, ber folk om å ringe inn tips om de ser noe mistenkelig.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

På en drøy måned har det nå vært rundt 50 innbrudd i Rogaland. Politiet har satt inn ekstra sivilt mannskap i håp om å ta tyvene.

Tidligere denne uka sa etterforskningsleder ved Hå lensmannskontor, Jan Olav Våge at de mistenker at flere personer står bak innbruddene.

– Det er uvisst, men jeg vil tro de er flere. Det er vanskelig å si, for det er såpass få observasjoner i etterkant av innbruddene, så vi tror de forsvinner fra stedet relativt kjapt, sier Hegre.

Følger med fra bilen

Hegre mener det er grunn til å tro at en person tar seg av selve innbruddet, mens en annen sitter i bilen klar til å kjøre bort fra åstedet.

Så langt har tyvene kommet unna med sølvtøy og smykker verdt over en million kroner. Etterforskningsleder Jan Olav Våge håper nå folk er på vakt, og at politiet får beskjed hvis det skjer noe mistenkelig i et nabolag.

– Vi er veldig avhengige av å få gode observasjoner som bilnummer. Gi beskjed hvis det kommer dørselgere som oppfører seg unaturlig. Få med deg detaljer om personer og biler, det trenger vi for å knytte sammen detaljene og få en retning her, sier etterforskningslederen.

Tendenes sier at politiet nå jobber med å knytte helgens innbrudd opp mot innbruddsbølgen som herjer i fylket.

– Jeg vil ikke gå for mye i detaljer, men vi holder tråden i forhold til prosjektet vi har satt i gang, sier Tendenes.