Feiret seriesølvet med kalas-seier

De avslutta serien med bunnsolide 7–0 over Vålerenga hjemme på Avaldsnes. Etterpå kunne de feire sølvet i Toppserien.

Avaldsnes feiret sølvet i toppserien

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har jo en gullmedalje fra før med Lillestrøm, men det er ekstra spesielt å vinne sølvmedaljen her, og også at vi klarte å spille en så bra siste seriekamp, det var ekstra kjekt, sier Cecile Pedersen.

Cecilie Pedersen

Cecilie Pedersen synes det er ekstra kjekt å vinne sølv med Avaldsnes, sjøl om hun har seriegull fra før.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Hun er lagets desiderte toppscorer, og fornektet seg heller ikke i lørdagens kamp mot Vålerenga. Av lagets sju mål stod Pedersen for tre. Men sjøl er hun beskjeden om sitt eget bidrag til lagets suksess.

– Jo, men vi har flere andre som også har scoret mye. Dessuten er det jo på en måte lagets fortjeneste at jeg har scoret så mange mål – når jeg spiller spiss, er det score jeg skal, og da er det greit at det blir sånn, sier hun.

Avaldsnes

Laget fikk utdelt sølvmedaljer etter kampen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Betyr mye for laget

Trener Frank Berntzen legger ikke skjul på at det er viktig for laget at Cecilie Pedersen scorer mange mål.

– Det betyr først og fremst at hun spiller på seg selvtillit, og at vi får en spiss som er i stand til å gjøre mål selv fra vanskelige situasjoner. Det er veldig godt å ha med seg inn mot cupfinalen.

For sesongen er ikke over for Avaldsnes, selv om serien er det. Om to uker er det cupfinale mot serievinner LSK. Berntzen tror ikke laget har brukt opp kruttet med storseieren mot Vålerenga.

Frank Berntzen

Avaldsnes-trener Frank Berntzen sier den største utfordringen i lørdagens kamp var det mentale.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Nei, det tror jeg ikke. I dag var faktisk den største utfordringen å klare å være mentalt skjerpa fordi kampen isolert sett ikke hadde noen betydning. Pausepraten bar også litt preg av det, sier han.

For han var ikke helt fornøyd med lørdagens førsteomgang, som bød på sjanser, men ingen scoringer. I andre omgang bød derimot laget på godt spill, mener treneren, og altså sju mål.

Blanke ark i cupfinalen

At LSK gikk på et tap i siste serierunde, tror han betyr lite.

– Det endrer ingenting at LSK går på et lite tap og vi tilfeldigvis bøtter inn noen mål. Vi begynner likevel på 0–0 i neste kamp.

– Det kan tippe begge veier, enten at de er veldig sugne på revansje, eller at de lar det påvirke dem negativt. Jeg håper jo det siste selvfølgelig, men vi får se, sier Cecilie Pedersen.

Nå skal laget bruke de to neste ukene best mulig.

– Vi skal få trent bra, og også ha litt sosialt sammen med laget siden vi har hatt en lang sesong, sier hun.

Frida Magnusdottir

Frida Magnusdottir fikk prisen for Årets angriper.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Laster innhold, vennligst vent..