NRK Meny
Normal

Frp: – Asylinnkvartering på Hotell Alstor gir feil signaler

Stortingsrepresentant Roy Steffensen mener signaler om høy standard på innkvartering for asylsøkere fører til at tilstrømmingen til Norge øker.

Hotel Alstor

Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) mener det gir feil signaler å innkvartere asylsøkere på Hotel Alstor i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Dette er jeg veldig skeptisk til, på grunn av signaleffekten det gir. Jeg har stor respekt for asylsøkernes behov for beskyttelse, men det er utvilsomt en sammenheng mellom standard og velferdstilbud i Norge, og at flyktningstrømmen øker.

Roy Steffensen

Stortingsrepresentant Roy Steffensen fra Fremskrittspartiet mener signaler om høy standard på innkvartering for asylsøkere fører til at tilstrømmingen til Norge øker.

Foto: NRK

Det skriver Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Roy Steffensen i en pressemelding.

Les også: Skal bygge brakkelandsbyer ved de store byene i Sør-Norge

Les også: – Kommunene må ta imot flyktninger med få dagers varsel

Stavanger kommune meldte tirsdag at Hotel Alstor skal ta mot asylsøkere fra 16.november . Hotellet kan innkvartere 200 asylsøkere.

Luksusleiligheter

Steffensen minner om at asylinstituttet var ment å være for personer som i en periode trengte en midlertidig nødhavn.

Les også: Foreslår skip som kan huse 1000 asylsøkere

Les også: – Jeg håper jeg får bli her

– Det var ikke ment å være for asylshoppere som reiser Europa rundt etter det beste velferdstilbudet. Vi opplever svært høye ankomster av asylsøkere som har reist fra trygge områder og gjennom flere av verdens mest fredelige land, og det i et omfang som ikke kan fortsette, mener Steffensen.

Hotel Alstor i Stavanger

Hotel Alstor i Stavanger skal ta mot 200 asylsøkere fra 16. november.

Foto: Anders Fehn / NRK

Stortingsrepresentanten sier at å innkvartere flyktninger på Hotel Alstor vil oppleves som luksusleiligheter sammenlignet med telthallen i Østfold.

– Beskyttelse og tak over hodet

– Det er ingen tvil om at de som kommer kommuniserer til familie og venner hjemme. Standarden på de midlertidige mottaksplassene må legges på et nivå som gir asylsøkerne beskyttelse og tak over hodet, men ikke noe mer, sier Steffensen.

Les også: Nok en rekord: Politiet må registrere asylsøkere i hele natt

Frp-politikeren viser til at Norge i raskt tempo nærmer seg et antall asylsøkere som overgår kapasiteten kommunene har med tanke på bosetting, nødvendig helsehjelp, språkopplæring og integrering.

– Da kan vi ikke sende ut signaler om at her er det gode velferdstilbud og man blir innkvartert på hotell mens søknaden behandles, sier Steffensen.