NRK Meny
Normal

Fastlands-Karmøy skal ta i mot flyttestrømmen til Haugalandet

Det er knapt boligtomter igjen i Haugesund. Derfor er fastlandet i Karmøy kommune den store satsingen.

Tjøsvoll, Åkra

Tjøsvoll på Åkra er et av stedene på fastlands-Karmøy hvor det bygges.

Foto: A Utvik

Torsdag fortalte NRK om Oddvar B. Høyland som flyttet fra Stavanger til Åkra i Karmøy kommune . Han representerer trenden der flere flytter til nordfylket i Rogaland, enn til sørfylket.

Men det er knapt boligtomter igjen i Haugesund, og da er det fastlandet på Karmøy som er blitt det nye. Karmøy dominerer med sine store utbyggingsplaner.

Og det er ikke bare de private byggefirmaene som har en rekke prosjekter, også Karmøy kommune har store planer for fastlandet på Karmøy. Spesielt på Kolnes-området.

– Nå skal vi snart endelig få vedtatt 1600 nye boligtomter på Kolnes, i tillegg til utviklingsområder for skole og infrastruktur for vei. Kolnes blir en av de store sentrumsområdene i kommunen, og det ligger i tillegg sentralt til.

Det sier leder av hovedutvalg for tekniske saker, Dag Inge Aarhus, i Karmøy kommune.

T-forbindelse trekker

Kai Nordal

Salgssjef Kai Nordal i A. Utvik forteller at de har mange store prosjekter på gang i Karmøy kommune.

Foto: A Utvik

T-forbindelse på Haugalandet som skal stå klar våren 2013 blir nevnt som en av de store årsakene til at Haugalandet, og spesielt Karmøy, er blitt så populært.

– Det er et enormt potensial her. Infrastrukturen, veisystemet og ikke minst T-forbindelse er årsak til dette, sier salgssjef Kai Nordal i A. Utvik.

T-forbindelse vil knytte sammen kommunene Haugesund, Karmøy og Tysvær.

Byggefirmaet A. Utvik holder på med flere prosjekter blant annet på Spannalia, som Nordal selv definerer som indrefileten utenom Haugesund.

– Der har vi bygget snart 100 enheter og vi holder på med en ferdigstillelse av 60 enheter. I tillegg vil det snart komme ut 66 nye leiligheter på salg.

Tysvær vil vokse

I tillegg til Spannalia, finnes det på Fastlands-Karmøy en rekke nye ulike byggeprosjekt i emning langs Karmsundet, både på Moksheim og Vormedal.

Men det er ikke bare Fastlands-Karmøy som kan forvente vekst. Også bynære områder i Tysvær kommer til å bli populære i årene som kommer.

– Vi ser også utviklingen at Tysvær kommer for fullt når T-forbindelse åpner, sier Nordal i A. Utvik.

Fleire og fleire -både privatpersonar og bedrifter flyttar frå Stavangerområdet til Nord-fylket. Ein av grunnane er- ikkje uventa- skyhøge bustadprisar i sør.

Se saken om Oddvar B. Høyland som flyttet fra sør- til nordfylket.