Hopp til innhold

Får tre kampers karantene etter slåsskamp

Stavanger Oilers-spiller Lars-Peder Nagel får tre kampers karantene etter hockeyvolden, tirsdag.

Stavanger Oilers Lars Peder Nagel

Lars-Peder Nagel må stå over tre kamper etter voldsepisoden på Jordal Amfi, tirsdag.

Foto: Anders Fehn / NRK

Det var under tirsdagens seriefinale mellom Vålerenga og Stavanger Oilers at det gikk hardt for seg. Lars-Peder Nagel fra stavangerlaget havnet i slåsskamp med Vålerengas Filip Gunnarsson, hvor sistnevnte havnet på sykehus.

– Går aktivt inn i slåsskampen

– Jeg opplevde det som at to Vålerenga-spillere tok en av våre som lå nede, og jeg gikk inn for å gå imellom der. Så ble det litt knuffing, og så fortsatte den andre. Sånn er det av og til i hockey, sa Nagel til NRK dagen derpå.

Men det ble mer enn knuffing slik disiplinærutvalget ser det.

– Vi har idømt Nagel tre kampers karantene for hendelsene på Jordal 4. mars. Bakgrunnen er at vi ser fra de filmsekvensene vi har tilgjengelig, at Nagel kommer inn utenfra situasjonen og begynner aktivt å delta i et slagsmål, sier Joel Hanson, som er sekretær i Norges ishockeyforbunds disiplinærutvalg.

Saken fortsetter under bildet

Frustrerte Oilers-spillere

Det gikk hardt for seg under seriefinalen mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på tirsdag.

Foto: Siri Wichne Pedersen

Kunne gått verre

Han legger til at det var stor risiko for at Nagel kunne ha påført spiller nummer 52, Filip Gunnarsson alvorlig skade.

– Han gir en rekke kraftfulle slag, uten hanske, mot vålerengaspillerens ansikt, og det utgjør en stor skaderisiko for spilleren, sier Hanson.

Hendelsen har fått mye oppmerksomhet siden kampene, og sportslig leder, Pål Higson, sa onsdag denne uken at det samsvarte dårlig med hvordan klubben ønsker å fremstå.

Og at hendelsen var alvorlig underbygges av advokat Odd Rune Torstrup som sa til NRK i går, torsdag, at en lignende episode på gata fort kunne endt i fengsel.

– Hva er grunnen til at dere endte på tre kampers karantene, og ikke mer?

– Slagsmål tolereres aldri, men det finnes ulike grader av slagsmål. Alt som leder til karantene er alvorlig, uansett om det er en eller ti kampers karantene. Vi går ut ifra flere ulike aspekter, skaderisiko, respekt, praksis i tidligere år, og vi sammenligner med internasjonale standrader, sier Hanson.

– Skulle helst vært foruten

Sportslig leder Pål Higson skriver på Twitter at de ikke anker avgjørelsen.

Laster Twitter-innhold

Hovedpersonen selv skulle gjerne vært foruten straffen , men vil ikke si noe om han synes det var en for streng reaksjon.

– Jeg registrerer at jeg har fått tre kamper. Jeg tar det til etterretning, men anser meg som ferdig med saken, og har lagt det bak meg, sier Nagel til NRK.

– Hva synes du om å gå glipp av tre kamper i NM-sluttspillet?

– Skulle selvfølgelig vært foruten det. Men når det er blitt som det er blitt, så går de tre kampene ganske fort unna, og jeg stoler på at gutta gjør en god jobb, og får en god start i sluttspillet mot Rosenborg.

Neste kamp for Oilers er på hjemmebane mot Rosenborg i kveld.