Neste år kan du løpe Nordsjøritt-løypa

Er ikke marathon langt nok? Neste år kan du løpe de ni milene mellom Egersund og Tungenes i en ekstremuke langs Nordsjøvegen.

Nordsjøritt 09

Nordsjørittet på sykkel går fra Egersund til Sandnes. (Arkivfoto)

Foto: Ole Andre Lagmandokk / NRK

Joggebølgen skyller nok en gang over oss, og marathon er ikke lenger langt nok. Nå er det ultraløp som gjelder for de sprekeste av oss, og det vil arrangørene bak Landsbytrippelen i Randaberg utnytte.

– Stadig flere søker ekstreme utfordringer, og vi tror et ultra Nordsjøløp vil være spennende for dem, sier Olav Nybø i Landsbytrippelen.

Nordsjørittet

Nordsjørittet er populært. Neste år kan du også ta løypa til fots.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

Sammen med Erik W. Henningsen planlegger han en ekstremuke langs Nordsjøveien neste år. Én uke etter at syklistene har avsluttet det årlige rittet fra Egersund til Sandnes, blir det joggere og marsjfolkets tur.

Er du i stand til å springe ni mil eller ønsker å se strekningen til fots, har du sjansen.

– Vi satser på en løype fra Egersund til Tungenes fyr, og følger Nordsjøen hele veien. Det er en enormt bra løype, hvor mange går fra før, sier Nybø.

Vil trekke folk til regionen

Målet er å få flest mulig til å gå eller løpe distansen mellom Egersund og Tungenes.

– Foreløpig driver et beskjedent antall mennesker med ultraløp, men det økte fra fem i løp i 2010 til åtte i 2011. Vi ser at det er i vekst, og har ambisjoner om å tiltrekke oss folk utenfra. Dette kan være et arrangement hvor folk kommer fra andre land til vår region for å være med, sier Henningsen.

Kan gå så langt du vil

Men du trenger ikke å være ultraløper for å være med. For dem som ikke orker å jogge, blir det også en egen marsj over to dager med innlagt overnatting. Arrangørene vil også ta i bruk jærstrendene, og du kan velge dine egne etapper.

– Du kan for eksempel gå halve løypa, eller bare være med på avslutningen. Det kan alle få til, sier Nybø.

– Folk liker en utfordring, og de liker å skryte av det de har gjort. Løp går i bølgedaler, og er på vei opp igjen nå. Vi vil tilby noe for dem som springer og går tur, sier Henningsen.

Tar du utfordringen?