Leter i hele natt etter savnet gutt (12)

En  46 år gammel mann er funnet død i sjøen ved Mortavika. Sønnen på 12 år er savnet. Begge er fra Rennesøy.

Rennesøy

En mann er funnet omkommet - sønnen på 12 år er fortsatt savnet på Rennesøy.

Foto: mms/Per Thime, NRK

Flere båter og helikopter lette onsdag kveld etter en tolv år gammel gutt, etter at hans far (46) ble funnet død etter en fisketur ved Mortavika i Rennesøy kommune.

Mannen var ute og fisket før han havnet i sjøen. Da politiet var i ferd med å varsle familien om det som hadde skjedd, ble det kjent at også mannes sønn var savnet. Det bekrefter redningsleder Ben Vikøren ved HovedredningssentralenSør-Norge overfor NTB.

Omfattende søk

Onsdag kveld foregikk det et omfattende søk etter gutten hvor Hovedredningssentralen tok seg av søket til vanns, mens politiet og frivillige søkte langs strendene. Det var fralandsvind og høye bølger i området noe som gjorde søket vanskelig. Blant de frivillige som deltok i søket langs land, er folk fra Roverne, Norsk Folkehjelp, Røde Kors samt to hundeekvipasjer.

- Vi håper å finne sønnen i nærområdet, sa operasjonsleder Arild Bjørnevoll til NTB ved 19.30-tiden. De frivillige ble bedt om å holde seg et stykke unna vannet på grunn av faren for å bli tattav bølgene og skylt på sjøen.

Ute i sjøen søkte et redningshelikopter, en losbåt og flere andre båter.

Hentet opp av vannet

Mann døde på Rennesøy

46-åringen ble hentet opp av sjøen ved Mortavika tidligere i dag.

Foto: Pål Christensen / SCANPIX

Faren til gutten ble hentet opp av vannet av en av redningsbåtene til ferjen Mastrafjord, som trafikkerer strekningen Arsvågen-Mortavika i Rogaland, etter at en av passasjeren så noe som fløt i sjøen. Politiet fikk melding om funnet klokken 15.25. Klokken 15.50 var mannen hentet opp av vannet. Senere ble han identifisert av et ID-kort som ble funnet på 46-åringen. Mannen er fraktet til sykehus og vil bli obdusert.

Mye tyder på at mannen ikke hadde ligget lenge i vannet. De to gikk hjemmefra klokken 13.30-tiden. To personer som kan være disse to, ble observert rundt klokken 15, sier Bjørnevoll.

Både far og sønn fra Rennesøy kommune.

Nattsøk

Onsdag kveld hadde Hovedredningssentralen Sør-Norge bestemt på et møte å lete med full styrke både på sjø og land hele kvelden og natten.

– Håpet er å finne gutten i live. Vi vet ikke om gutten også falt i sjøen eller om han kan være på land. Det vi vet er at de to fisket fra land, og ikke fra båt, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved HRS til NTB.

Det var ved 21.30-tiden onsdag dårlig vær i området, med vindstyrke fra liten til stiv kuling. Bølger på opptil 3 meters høyde og dårlig sikt gjorde dessuten letingen på sjøen vanskelig.

Se nett-tv: Søker til lands og til vanns