NRK Meny
Normal

Fant 43 døde marsvin – utlover dusør

Norsk marsvinklubb lover en dusør på 5000 kroner for tips om hvem som brøt seg inn i boden til Lene Rasmussen og drepte de 43 marsvinene hennes.

43 døde marsvin

Torsdag morgen fant Lene Rasmussen sine 43 marsvin døde.

Foto: Lene Rasmussen

43 marsvin funnet døde

Uvedkommende hadde brutt seg inn og dratt ut slangen på air condition-anlegget.

Foto: Lene Rasmussen

Lene Rasmussen

Lene Rasmussen utenfor boden der marsvinene var.

Foto: Kjersti Hetland / NRK

Politiet har få spor å gå etter i saken der 43 marsvin ble funnet døde i Oltedal i forrige uke. Det var torsdag morgen at oppdretter Lene Rasmussen fra Oltedal i Gjesdal kommune fant marsvinene.

– Nøkkelen til boden var borte, og da jeg kikket inn gjennom vinduet så jeg at alle marsvinene lå døde. Det var grusomt, sier Rasmussen (26).

Døde av vold og heteslag

Hun ba da samboeren komme hjem for å hjelpe til med å bryte opp døra.

– Jeg ble slått av varme og en forferdelig lukt. Det var 50–60 grader i boden fordi noen har ødelagt air condition-anlegget, sier hun.

– Marsvinene hadde bruddskader på ribbein, tennere, beina og negler. I og med at jeg hadde en del uten pels kunne du se tydelige blåmerker på dyra. Da har sikkert prøvd å drepe alle, men de er jo raske, så da ødela de air conditionen og tok livet av dem med heteslag i stedet, sier Rasmussen.

Hun fortalte først om hendelsen til VG.

Ingen mistenkte

Norsk marsvinklubb lover nå en dusør på 5000 kroner for tips om hvem som er skyld i ugjerningen.

Politiet har få spor å gå etter i saken – og har ingen mistenkte. Grunnen til dette, er at eieren har kremert marsvinene, noe som gjør det vanskelig å slå fast at de faktisk ble drept.

– Dødsårsaken til marsvinene er ikke avklart, og vil heller ikke bli avklart så lenge marsvinene er kremert og ikke undersøkt av veterinær sier Einar Haugland, politioverbetjent i Gjesdal.