Betalte tusenvis for å være med i Kaizers-film

Dokumentaren om Kaizers Orchestra kommer til våren. Khahlil Rehman er en av flere fans som har betalt 8000 kroner for selv å være med i filmen.

Fans har betalt for Kaizers-film

– Det er utrolig spennende å få være med på en del av Kaizers-historien. Jeg ser fram til at ungene mine vokser opp og ser meg i bakgrunnen i dokumentaren, sier Khahlil Rehman.

Kaizers er historie, men allerede til våren kommer en film om det populære bandet fra Jæren.

– Det er utrolig spennende å få være med på en del av Kaizers-historien. Jeg ser fram til at ungene mine vokser opp og ser meg i bakgrunnen i dokumentaren, sier Khahlil Rehman (32) fra Sandnes til NRK.

Han er en av de ivrigste fansene som har betalt 8000 kroner for selv å være med i filmen.

– Det kunne kostet det dobbelt, og jeg hadde uansett vært kjapp til å melde meg på, sier Rehman.

262 fans har betalt til sammen 200.000 kroner

Dokumentaren «Den tilfeldige rockestjernen» blir delvis finansiert ved såkalt crowdfunding, altså folkefinansiering. Hele 262 Kaizers-elskere har spyttet penger i potten som ble på drøyt 200.000 kroner til sammen.

– Vi vil ikke bare lage en vanlig dokumentarfilm, men vi vil gjenskape noe av den spenningen som er rundt Kaizers, sier Igor Devol, regissør av «Den tilfeldige rockestjernen», til NRK.

Filmskaperne fikk en utrolig respons fra fansen. Men selv om folkefinansiering av film og bøker har blitt en trend også i Norge, er det slett ikke alle som lykkes på samme måte.

– Jeg tror nøkkelen til suksess er å ha en tydelig målgruppe. Fansen til Kaizers ønsker seg også en dokumentar om bandet, sier Devol.

Oppkalt datteren etter Kaizers

Rehman-familien fra Sandnes har blitt en del av Kaizers-historien som kommer på kino til våren, og familiens yngste, lille Isa Aliza Violeta, er til og med oppkalt etter bandets siste album.

– Violeta blir et mellomnavn, men jeg er fornøyd med det, sier Rehman.