NRK Meny
Normal

Færre arbeidsledige, flere ledige stillinger

For andre måned på rad går ledigheten i Rogaland svakt ned. NAV mener likevel det er for tidlig å slå fast at bunnen er nådd.

illustrasjon

For andre måned på rad går ledigheten i Rogaland svakt ned. NAV mener likevel det er for tidlig å slå fast at bunnen er nådd.

Foto: NTB Tema

– Dette er positivt og vi er spent på om denne utviklingen vil fortsette i månedene som kommer, sier assisterende fylkesdirektør i NAV Rogaland, Anneline Teigen.

Det er nå vel 12 000 personer som er helt uten arbeid i fylket. Når vi tar med i statistikken også dem som er på arbeidsrettede tiltak gjennom NAV, blir tallet på ledige 13 800. Det er 5,4 prosent av arbeidsstyrken.

– Det er litt færre nye som registrerer seg som arbeidssøkere og det er relativt mange utlyste stillinger i mars, sier Teigen.

Nav registrerer at stadig flere arbeidssøkere ser etter jobbmuligheter i andre fylker. Dessuten er det flere arbeidsgivere i andre deler av landet som tar kontakt med NAV for å finne kandidater fra Rogaland til ledige stillinger.

– Hvordan utviklingen i arbeidsledigheten vil være framover er likevel svært usikkert, blant annet er det fortsatt mange bedrifter som melder om oppsigelser og permitteringer, forklarer Anneline Teigen.

Rogaland har fortsatt den høyeste prosentvise arbeidsledigheten i Norge og sammenlignet med mars i fjor er det 58 prosent flere som er helt uten arbeid.