NRK Meny
Normal

– Sandnes international team

Sandnes Ulf velger billige utlendinger framfor dyre norske toppspillere. De lyseblå har også svært få lokale spillere.

Få lokale i Sandnes Ulf

Tre av nykommerne i Sandnes Ulf, f.v.: Malaury Martin, Derek Decamps og Rubio Kostner.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– This is Sandnes international team, gliser franskmannen Derek Decamps.

Han er en av seks nye utlendinger som har blitt hentet til Sandnes Ulf i vinter. De andre fem er chileneren Rubio Kostner, islendingen Hannes Halldorsson, svensken Emil Johansson, franskmannen Malaury Martin og Tijan Jaiteh fra Gambia.

I årets tropp er det totalt ti utenlandske spillere fra seks ulike land.

Mange språk å forholde seg til

– Jeg synes det er spennende å spille for et såpass internasjonalt lag. Vi snakker ulike språk, men har en felles forståelse for hvordan Sandnes Ulf skal spille, sier Decamps.

På treningsfeltet ved Sandnes stadion går det nå i fransk, spansk, svensk, islandsk, engelsk og norsk. Trener Asle Andersen medgir at det er litt gambling å satse på såpass mange kontraktsløse utlendinger.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sandnes Ulfs trener Asle Andersen

Sandnes Ulf og Asle Andersen klarte med et nødskrik å kare seg til sikker plass i fjorårets sesong. Laget endte til slutt på en 13. plass.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Flere av disse spillerne har slitt litt en periode, og har kommet hit for å få et løft i karrieren. Det er ubestridte talenter, og vi håper de skal blomstre hos oss sier Andersen.

Han legger til at det er langt billigere å hente inn klubbløse europeere enn etablerte norske spillere.

Lokalt i naboklubbene

Viking og FK Haugesund har også hentet inn flere utlendinger i vinter, men de har likevel en mindre andel enn konkurrenten i sør.

Likevel er det antallet lokale spillere som skiller de tre elitelagene fra Rogaland mest. Bare fem rogalendinger skal i år spille for Sandnes Ulf, mens den lokale andelen er på åtte for FKH og hele 13 for Viking.

– Dette tror jeg kommer til å jevne seg ut med tiden. Vi er en ung toppklubb, og det vil ta litt tid før ungdomssatsingen vår bærer skikkelig frukter, sier Sandnes Ulf-treneren.