NRK Meny
Normal

Expo-hallen gir millionunderskudd

Messe og kongress-senteret Stavanger Forum sliter med millionunderskudd. Grunnen er kostnadene med den nye kongresshallen – Forum Expo – til en kvart milliard kroner.

Expo Forum

Forum Expo ble en kostbar affære for Stavanger kommune. Nå står hallen stort sett tom.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Leif Arne Moi Nilsen

Frps Leif Arne Moi Nilsen mener Forum Expo er for dyr for kundene.

Foto: Kjersti Hetland

– Et av hovedproblemene har vært at hallen er bygd for dyrt, men nå er jo problemet at vi er i ferd med å prise oss ut, sier Leif Arne Moi Nilsen, Fremskrittspartiets gruppeleder i Stavanger.

Frp har tidligere uttrykt at de angrer på at de var med på å bruke 256 millioner på den eksklusive messehallen. For etter nedrigging av ONS i fjor, har den nye prestisjehallen stått tom i nitti prosent av tiden.

– Nå står hallen her, og utfordringen nå er å finne ut hvordan vi kan fylle den, sier Moi Nilsen.

Dobbelt så dyrt

Kjell Erik Grøsfjell

– Hallen gir en del av kundene unike muligheter, sier Kjell Erik Grøsfjell, styreleder i Stavanger Forum.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Messer og kongresser i Forum Expo koster dobbelt så mye som konkurrentene i andre byer. I høst er ONS Norway blitt avlyst på grunn av liten interesse. Det betyr nye millioner i underskudd for Stavanger Forum.

Men Kjell Erik Grøsfjell, styreleder i Stavanger Forum, mener at det er naturlig at kundene må betale ekstra godt for å dra nytte av den kostbare messe- og kongresshallen.

– Kundene har ulike behov, og denne hallen gir en del av kundene unike muligheter. Da er det naturlig at det også betales mer.

Tøffere tider betyr nye millioner i underskudd for Stavanger Forum. Det kan bli aktuelt å redusere tallet på ansatte. Men Moi Nilsen ser lyset i enden av tunnelen.

Er det noe vi siddiser kan, så er det å få ting til med dugnad. Jeg regner med at hver stein blir snudd, og at vi får det på skinner igjen, sier han.