NRK Meny
Normal

Europas fineste motorsag-Viking

I helgen ble EM i motorsagskjæring arrangert på Jørpeland i Rogaland. Oppdraget var å omforme en trestamme til en Viking.

Chainsaw Carving, eller motorsagskjæring har blitt en utbredt kunstform siden man begynte å konkurrere på 80-tallet. Helgens EM på Ådnanes på Jørpeland, var det første på norsk jord.

Rundt 1000 tilskuere fikk se deltakerne konkurrere ved å lage en Viking i full størrelse ut av en trestamme på 2,5 meter høyde og ca. 1 meter i diameter.

– Vi er veldig fornøyde med kvaliteten på arrangementet. Det var jo flørste gang vi arrangerte det. Nå skal arrangementet evalueres, sier Svein Kjetil Rønnevik, som står bak arrangementet.

Til helgen arrangeres europamesterskapet i chainsaw carving på Jørpeland. Å beskjære trestykker med motorsag er en stadig voksende kunstform. Vårt lokale håp besøkte NRK Rogaland i dag, og fikk en real utfordring.

VIDEO: Oliver Vogt varmet opp utenfor NRKs lokaler på Ullandhaug i Stavanger før mesterskapet. Foto: Thomas Ystrøm/NRK

– Full score i alle kategorier

Førstepremien gikk til Sebastian Seiffert fra Tyskland.

– Han skilte seg klart ut, og fikk full score i alle kategorier. Det var meget bra, sier Rønnevik.

Hjemmehåpet Oliver Vogt havnet på tredjeplass.

– Han leverte veldig godt, men de to som slo han var store favoritter, sier han.

Vurderer ny EM-runde

Det snakkes allerede om en reprise fra bygda.

– De internasjonale utøverne som besøkte oss var veldig fornøyde, og sa det var det beste mesterskapet de hadde deltatt i. De var her i en uke, og fikk blant annet besøke Preikestolen. Det var en voldsom opplevelse for dem, sier Rønnevik.

– Det snakkes om neste år, men først må opplegget evalueres, legger han til.