Mistenkt raner sist sett i Oslo

Politiet mener den 31 år gamle tsjetsjeneren kan være farlig. De frykter han kan være i stand til bruke våpenet han har truet med tidligere.

Raner

Den etterlyste mannen er 31 år gammel, russisk statsborger fra Tsjetsjenia.

Foto: Politiet

– Han har vært involvert i voldsepisoder tidligere. Når han i denne konkrete saken går såpass drastisk til verks som han gjør, må vi ta høyde for at han kan motsette seg ganske heftig hvis folk skulle forsøke å holde ham tilbake eller på andre måter hindre ham i å komme videre. Vi må gjøre oppmerksom på at han kan ha tatt med seg våpenet videre og han er i stand til true med det på nytt, eventuelt bruke det.

Det sier politiinspektør Magnus Jåtun i Rogaland politidistrikt til NRK. Politiet mener derfor at den etterlyste 31-åringen kan være farlig.

Ran av SR-bank i Stavanger

Slik så raneren ut da han forlot lokalene til SR-Bank etter ranet.

Tirsdag ettermiddag sendte Rogaland politidistrikt ut etterlysning med navn og bilde mannen de mener først forsøkte å rane en verditransport i Sandnes og like etter slo til mot SR-Bank sin filial i Stavanger i forrige uke.

Les også: Politiet tror raneren fortsatt er i Stavanger-distriktet

Les også: På sporet av Stavanger-ranaren

Politiet har i løpet av helgen forsøkt å nå den ransmistenkte gjennom hans bekjentskaper og nettverk.

– Samtidig ser vi at han gjør seg flid med å prøve å unngå punkter der han kan bli påtruffet. Da er det viktig for oss å få bistand fra publikum til å kunne lokalisere han, sier politiinspektøren.

Sist sett i Oslo

Det var onsdag i forrige uke at 31-åringen først forsøkte å rane Sandnes Sparebank i Langgaten i Sandnes. Det skjedde klokken 09.30. Halvannen time senere dukket han opp i SR-Bank sin filial i Stavanger sentrum.

Raneren

Politiet mener at den etterlyste, antatte raneren, kan være bevæpnet.

Foto: Politiet

Ifølge politiet fikk med seg noen tusen kroner fra banken i Stavanger.

Fredag ble politiet klar over identiteten på ham de mener begikk ranet og ransforsøket. Mens store politistyrker slo til mot flere adresser i Stavanger og Sandnes, var 31-åringen trolig et helt annet sted.

– Han kan ha kommet tilbake til Stavanger-distriktet, men siste sikre observasjon av ham er gjort i Oslo på fredag. Vi vet at han har bekjente og kontakter i Oslo, så han kan være hos dem, sier Jåtun.

I Oslo skal raneren ha vekslet utenlandsk valuta til norske kroner. Det kan være utbytte fra ranet i Stavanger.

– Grenseovergangene er varslet

– Vi har varslet grenseovergangene så langt vi kan. Han kan ha forlatt Norge, men vi har ikke noen holdepunkter for at han har gjort det, sier politiinspektøren.

Ransforsøk og ran i Sandnes og Stavanger

Tsjetsjeneren er mistenkt for ransforsøk i Sandnes og ran i Stavanger.

Foto: Håvard Knutsen/Mathias Oppedal / NRK

Raneren forsvant fra stedet i en hvit varevogn som allerede onsdag ettermiddag ble funnet i et skogholt i nærheten av Viste hageby. Der sluttet sporene etter raneren.

Les også: Her retter raneren våpen mot den bankansatte

Les også: – En dame prøvde å gi raneren en 200-lapp

Den 31 år gamle russiske statsborgeren er bosatt i Sandnes.

– Familien hans bor her fortsatt og er knyttet til Stavanger/Sandnes. Han har en forbindelse hit, det har han.

Tror han var alene om ranet

Tsjetsjeneren er ikke ukjent for politiet fra tidligere.

– Han har hatt kontakt med politiet over tid, med litt variabelt type saksforhold, men det er ingen hyppig gjest hos oss, sier Jåtun.

Politiet tror fortsatt at 31-åringen var alene om ranet og ransforsøket.

– Vi har til nå i etterforskningen funnet lite som tyder på at andre har vært involvert i gjennomføringen. Vi ser foreløpig lite spor av at andre har bistått ham i forkant eller etterkant. det er noe av det vi må være oppmerksom på for å se om vi kan finne spor som kan tyde på det ene eller det andre, sier Jåtun.