NRK Meny
Normal

Etterforsker Oslo-politiet

Spesialenheten for politisaker har bestemt seg for å se nærmere på etterforskningen av Bodhild Baaslands låneoptak.

Bodhild Baaslands bo
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Det er Bodhild Baaslands advokat Anne Kroken som har anmeldt Oslo-politiet til spesialenheten for politisaker etter et informasjonsmøte Oslo-politiet holdt for kreditorene til Bodhild Baasland i Stavanger i desember.

Både Kroken og Bjarte Baaslands advokat Hege Birkedal Ersdal ble nektet adgang til møtet.

- For det første er alle kreditorene mulige vitner i en rettssak, og loven sier at vitner skal høres enkeltvis og uten påvirkning. For det andre har politiet taushetsplikt og jeg kan vanskelig se at det er mulig å informere kreditorene uten å komme i konflikt med dette, sa Ersdal til Stavanger Aftenblad etter møtet.

Det er Spesialenhetens avdeling på vestlandet som skal gjøre etterforskningen i saken, skriver aftenbladet.no. Hensikten er å avdekke eventuelle irregulære eller straffbare i Baasland-etterforskningen.

Einar Drægebø i Spesialenheten kan ikke si hvor lang tid etterforskningen vil ta eller om Baasland-etterforskningen kan fortsette med anmeldte polititjenestemenn.

- Det blander ikke vi oss opp i. Om etterforskningen kan fortsette som før får den enkelte politimester styre selv, sier Drægebø til avisen.