NRK Meny
Normal

Ingen spor etter mulig overgrep ved skole

– Vi har ingen konkrete spor nå, opplyser etterforskningsleder i Haugesund, Torbjørn Nervik.

Austrheim skole i Haugesund
Foto: Thomas Halleland

– Vi fikk et brev hjem på fredag hvor det ble opplyst at det hadde skjedd et seksuelt overgrep i nærheten av skolen, og at vi skulle snakke med barna og være observante, sier Marit Lea Skogøy.

Hun har nettopp hentet datteren etter endt skoledag på Austheim skole i Haugesund.

Det var i begynnelsen av august at politiet fikk melding om et mulig overgrep som hadde skjedd etter skolefritidsordningens slutt på skolen i Haugesund. Det var Tv2 som først meldte om saken.

Valgte å varsle foresatte

Torbjørn Nervik i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt

Torbjørn Nervik i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Ved skolestart har nå skolen valgt å varsle de foresatte om anmeldelsen som har kommet, og de oppfordrer elever til å være observante og ikke følge med fremmede.

– Vi ser at skolen på eget initiativ har meldt ifra om dette til foreldre. Og vi ser skolen på generelt grunnlag ber foreldre og barn være oppmerksomme, og det er selvfølgelig noe vi håper gjøres til enhver tid. Dette handler ikke bare om et konkret tilfelle, sier Torbjørn Nervik, som er etterforskningsleder i politiet.

– Når dere kaller det et overgrep, hva innebærer det?

– Det dreier seg om et seksuelt overgrep mot et barn under ti år. Men vi vet ikke så mye mer om nøyaktig hva som har skjedd, sier Nervik.

Vil fortsette å hente

Han forteller videre at de har hatt inne en mann til avhør, men at det ikke kom noe nytt ut av det.

– Det kom ikke noen ny utvikling av saken etter det, og vi har ingen konkrete spor, men etterforsker saken videre, sier han.

Også for Lea Skogøy er uvissheten om hva som har skjedd noe som påvirker foreldrene, og hun kommer til å fortsette å hente datteren.

– Hun går i første klasse og jeg hadde nok hentet henne uansett, men jeg forstår godt at flere foreldre velger å hente barna nå. Og jeg kommer og til å fortsette å hente, sier hun.