NRK Meny
Normal

Etterforsker mulig barnevoldtekt på asylmottak

Politiet i Rogaland har fått melding om et mulig overgrep mot en liten gutt på Forus Akuttinnkvartering.

Asylmottak på Forus

De ansatte på Forus Akuttinnkvartering ringte politiet etter å ha fått høre om et overgrep mot et barn som bor på mottaket.

Foto: Magnus Stokka, NRK

Den 6. januar rykket politiet ut til Forus Akuttinnkvartering etter å ha fått beskjed om en mulig barnevoldtekt på asylmottaket, melder Aftenbladet.

– Ca. klokken 22 fikk vi melding om en mulig voldtekt på mottaket på Forus. Den skulle ha skjedd i et fellesområde på mottaket, sier overbetjent Bjørn Kåre Dahl fra Rogaland politidistrikt til NRK.

Barnet ble sendt til voldtektsmottaket og SUS.

– Den fornærmede er en liten gutt. Han ble tatt hånd om, og kjørt til voldtektsmottaket med sin mor, og ble undersøkt der, sier han.

Bjørn Kåre Dahl

Bjørn Kåre Dahl, overbetjent i Rogaland politidistrikt.

Foto: Anders Fehn / NRK

Ingen siktet i saken

Foreløpig er ingen siktet i saken.

– Vi har veldig lite informasjon, og er usikre, men vi etterforsker for å finne ut hva som har skjedd. Vi sikrer spor som om det mest alvorlige har skjedd, sier Dahl.

Politiet vil ikke si noe om nasjonaliteten til barnet.

– Vi har avhørt fornærmere og av flere andre avhør og jobber med å finne ut hva som har skjedd, sier Dahl.

– Meldte inn bekymringsmelding

Informasjonsansvarlig hos Forus Akuttinnkvartering, Lars Petter Einarsson, sier at de ansatte på mottaket ble varslet på telefon.

– En person ringte mottaket og sa at dette hadde skjedd. Vi var mye folk på jobb den dagen, og ingen har sett eller hørt noe, sier Einarsson til NRK.

– Vi har overlatt saken til politiet og fulgt opp med at vedkommende og familien er hos oss, og har det trygt og godt. Vi har ikke iverksatt noen spesielle tiltak. Det har det ikke vært noen grunn til. Det er ennå ikke avdekket at det i hele tatt har skjedd noe, sier han.

Mottaket på Forus utenfor Stavanger ble opprettet i november i fjor, og det bor nå ca. 800 asylsøkere der.