Etterforsker mistenkelig dødsfall i Tananger

Tidlig tirsdag morgen fant politiet en livløs mann i Tananger i Sola kommune. Personen blei funnet utendørs i et nabolag.

Mistenkelig dødsfall i Tananger

Politiet fikk melding om dødsfallet i Tananger ved 05-tiden tirsdag morgen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Politiet fikk melding rett før klokka 05 tirsdag morgen og rykket ut til stedet. Etter kort tid blei det klart at de etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

– Vedkommende blei erklært død på stedet av lege. Vi veit ikke hvem det er, sa operasjonsleder Jøran Solheim i Sørvest politidistrikt til NTB tidlig tirsdag morgen.

Ved 12-tida opplyser politiet at de har funnet ut at den døde er en mann i 20-åra. De veit hvem han er, og har varsla de pårørende, men vil foreløpig ikke gå ut med identiteten hans.

Mistenkelig dødsfall i Tananger

Politiet jobba på stedet i flere timer utover dagen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Den døde blei funnet utendørs i et boligområde i Tananger i Sola kommune.

Politiet jobba i området i flere timer etter at mannen blei funnet. Blant annet satte de opp et telt over funnstedet. De ringte også på dører i området.

Ber om tips

I ei pressemelding ber politiet publikum om tips i saken.

– Dersom noen har gjort observasjoner i Tananger-området i tidsrommet kl. 18 mandag kveld frem til kl. 05 tirsdag som kan være av interesse for politiet, kan dette formidles på telefon 02800 eller på e-post til tips-rogaland@politiet.no, skriver de.

Politiet vil ikke si noe om dødsårsaken eller andre omstendigheter rundt dødsfallet. Foreløpig karakteriseres saken som et mistenkelig dødsfall, men politiet holder alle muligheter åpne, skriver politiet.

Nabo: – Spesielt

Politiets innsatsleder på stedet, Morten Helland, ville ikke kommentere saken ytterligere da NRK var ved funnstedet.

Jens Olsen bor like ved der den døde blei funnet. Han har sittet på terrassen sin siden politiet kom, men har ikke fått noen informasjon.

– Det er spesielt når sånt skjer her, sier han.

Skal undersøke avdøde

Ved 15-tiden melder politiet at de har gjennomført flere undersøkelser og vitneavhør i området. De jobber med å kartlegge avdødes bevegelser i forkant av dødsfallet, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressenelding.

De har fremdeles ressurser i området og undersøkelsene fortsetter.

Samtidig er det besluttet rettsmidisinsk undersøkelse av den avdøde, med det formål å få bedre kunnskap om hva som kan ha skjedd.

Laster kart, vennligst vent...