Etterforsker fire voldtekter

Politiet etterforsker flere voldtekter på russetreffet i Kongeparken.

Russetreff i Kongeparken

Kongeparken er i ferd med å tømmes for russ. Alle voldtektsanmeldelsene har lagt en demping på feiringen.

Foto: Sri Wichne Pedersen / NRK

I tillegg til voldtektsanmeldelsen som ble levert inn natt til i går, etterforsker politiet nå tre nye voldtekter på russetreffet. Den ene voldtekten ble også anmeldt natt til i går, mens to voldtekter ble anmeldt natt til i dag. Det sier politiinspektør Fredrik Martin Soma.

– De tre sist anmeldte voldtektene skjedde alle på selve festivalområdet, og vitner forteller at det er russ som skal være involvert i alle sakene, sier Soma.

Les også:

– Det er helt forferdelig

– 18-åring voldtatt på Ålgård

Politiet har dårlig tid

Det store russearrangementet avsluttes nå, og flere tusen russ skal nå dra hjem, det betyr at politiet må jobbe raskt for å sikre spor og avhør.

– Åsted og vitnesituasjonen vil endres på svært kort tid, og det er en utfordring for politiet, sier Soma. Men politiet vurderer foreløpig ikke å holde tilbake russ som skal reise hjem fra Kongeparken i dag.

Politiet er foreløpig svært sparsommelige med å gi noen kommentarer om de nye voldtektstilfellene, utover at de jobber med å sikre spor og foreta avhør i saken.

– Vi er forferdet

Håkon Lund er daglig leder i Kongeparken, han er forferdet over de anmeldte voldtektene.

Håkon Lund er daglig leder i Kongeparken, han er forferdet over de anmeldte voldtektene.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Vi er forferdet over det som har skjedd, og er nå opptatt av å støtte jentene og bistå politiet i deres arbeid. Det sier Håkon Lund som er sjef for Kongeparken.

Landstreffet samler 12000 russ fra hele landet, og arrangøren har prosedyrer som skal sørge for sikkerheten til deltakerne. Lund sier at alle prosedyrer er fulgt i saken.

– Vi jobber nå med å organisere en trygg hjemreise for alle som skal reise hjem til sitt.