NRK Meny
Normal

Ett poeng til Sandnes

Nok et poengtap mot høytflyvende Ranheim gjør at Sandnes Ulf nå er ligaens dårligste hjemmelag. Slik lukter det nedrykk av.

Sandnes Ulf
Foto: Pål Karstensen

Høytflyvende Ranheim har vært sesongens store overraskelse, mens Sandnes Ulf har prestert som forventet. Der de himmelblå har slitt med å avgjøre tette og jevne kamper har Ranheim greid å fått med seg alle tre poengene, og har sågar også ledet ligaen ved flere anledninger. Derfor var det ikke så stor forskjell på lagene som entret Sandnes Idrettspark i dag. Begge er nyopprykket, begge har til tider levert gode prestasjoner, men så var det dette med å avgjøre kampene da. Det var det ingen som greide i dagens kamp, som endte 1-1.

- Vi spiller en god fotballkamp, skaper mange sjanser, men dessverre klarer vi ikke å sette de. Det er selvsagt surt når det skjer gang på gang, men vi skal ikke skylde på tilfeldigheter og uflaks hver gang. Vi må ta med oss disse gode prestasjonene og jobbe med effektiviteten våres også tror jeg det kan bli mange hyggelige søndager utover høsten, sier en optimistisk Asle Andersen.

Ligaens dårligste hjemmelag

Som så mange ganger før spilte vertene god fotball, og var fult på høyde med med motstanderen. Likevel er fasiten etter tapet for Fredrikstad og dagens poengdeling mot Ranheim at Sandnes Ulf etter halvspilt serie er ligaens dårligste hjemmelag. Riktignok er Ulvane bedre borte, men Asle Andersen og mannskapet hans må begynne å levere varene også hjemme hvis det skal bli fornyet kontrakt.

- Nå er det halvspilt sesong og det er klart at vi scorer for lite mål i forhold til de sjansene vi har, samtidig som att andre enn spissene våre må melde seg på. Det blir stort sett Allan og Morten som må gjøre det, og de har jo også scoret mange mål, men vi skal jobbe steinhardt fremover for å bli mer effektive og klare å vippe de tette kampene i vår favør, forteller Andersen.

Bortelagets assisterende trener, Otto Ulseth, støtter Andersens kamp mot nedrykk og kommer med oppmuntrende ord.

- Sandnes Ulf var veldig gode den første halvtimen og vi slet skikkelig med å få tak på de. De har
mange gode offensive spillere som skapte mange gode sjanser i dag, og kunne fort ha scoret flere mål. Det er ingen tvil om at de hører hjemme mye høyere på tabellen enn det som er tilfellet, for de spiller bra fotball, forteller Ulseth.

Sjansesløseriet

Stopperveteran og bursdagsbarnet Christer Basma gir sin assistenttrener medhold i hans vurdering av hjemmelaget og innrømmer at han og de andre i forsvaret slet med spissparet til vertene.

- De har gode kvaliteter offensivt og skapte mye trøbbel for oss i starten. Vi slet med å finne den riktige presshøyden mot Eriksen og Borgvardt, og det er et angrepsvillig lag som hele tiden ligger igjen med mange menn i håp om å score, kommer det fra 38-åringen.

Sandnes Ulf gikk hardt ut og produserte sjanser i fleng de første 20-25 minuttene, og burde allerede på det tidspunktet ledet med ett par mål. Lagets spydspiss, Morten Eriksen, ga riktignok hjemmelaget ledelsen etter åtte minutters spill, da han alene mot keeper iskaldt satte ballen i mål. Etter det kunne både Borgvardt og Eriksen selv lagt på til både to og tre null, men symptomatisk nok fikk ikke vertene inn den viktige 2-0 scoringen.

- Det er litt unøyaktighet i avslutningene, samtidig som vi ikke klarer helt å komme til den skikkelige store sjansen. Det blir for dårlig på den siste tredjedelen og vi klarer ikke å få lagt godt nok til rette for hverandre, men vi har en god keeper bak der som redder oss i dag. Samtidig har vi nok sjanser til å vinne kampen, men de har også de. Alt i alt er det kanskje greit med uavgjort, oppsummerer Eriksen.

Dårlig betalt

Det sjansesløseriet utnyttet Ranheim seg av, og anført av en glitrende opplagt Michael Kleppe Jamtfall begynte også de å skape sjanser. Jamtfall snurret gjentatte ganger rundt med Ulvanes back Steffen Haugland, som ikke imponerte noen i den første omgangen. Det var da også en duell mellom Haugland og Jamtfall som førte til straffesparket som vertenes sisteskanse Bo Andersen reddet mesterlig.

- Jeg har faktisk tenkt litt på det at hvis Robert Stene får en ny straffe så skal ikke jeg slenge meg til venstre ihvertfall. Han scoret på meg oppe i Trondheim, og jeg var bombesikker på at han kom til å skifte hjørne. Derfor følte jeg meg relativt sikker på å ta det straffesparket, sier hjemmelagets sisteskanse, Bo Andersen.

Resten av omgangen fortsatte i samme stil, ved at begge lag produserte sjanser, men at ingen av dem var nøyaktige nok i de avgjørende øyeblikkene. Etter en forrykende første omgang dabbet det litt av i begynnelse på den andre, men etter drøye timen spilt tente det til igjen. Den siste halvtimen fortonte seg litt som den første med mange sjanser til begge lag, og spesielt hjemmelaget trøkket på for å få den avgjørende scoringen. Helt i sluttminuttene fikk gjestene Ranheim store muligheter for å ta med seg alle tre poengene, men gode redninger fra keeper Bo Andersen sørget for at det ble uavgjort og poengdeling i Sandnes.

- Vi har levert to gode forestillinger mot Fredrikstad og Ranheim, der vi toucher borti vårt makspotensiale. Derfor er det veldig surt å bare få med seg ett poeng, og også i dag skaper vi nok til å score mange flere mål. Derfor føler vi at det er litt dårlig betalt, avslutter hovedtrener Asle Andersen.