NRK Meny
Normal

Fire ryttere skal hjelpe Kristoff

Den eneste norske deltakeren i Tour de France er godt fornøyd med hjelpen han har får med seg.

Alexander Kristoff da han vant Milano - San Remo

Kristoff sørget for å skaffe seg et bedre utgangspunkt foran årets Tour de France ved å vinne klassikeren Milano-Sanremo i vår.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

Fire lagkamerater er satt av til å hjelpe Alexander Kristoff (26) fram til etappeseier i årets Tour de France.

En etappeseier er det store målet til Kristoff i årets Tour de France. Selv tror han det blir i tøffeste laget å satse på den grønne poengtrøya. Situasjonen er uansett en helt annen enn den var i Kristoffs Tour-debut sist år. Da hadde han ingen til å hjelpe seg.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff har i sommer trent på 'hjemmebane' i Stavanger.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

En 2.-plass på den 1. etappen var det beste han oppnådde. Seks ganger var han inne blant de seks beste.

Les også: Kristoff vil vinne første Tour-etappe

– Halve laget er satt av til å hjelpe Alexander i spurten, sa Katjusjas sportsdirektør Jose Azevedo under lagets pressekonferanse torsdag. Aleksandr Porsev (Russland) og Luca Paolini skal hjelpe nordmannen mest på tampen av spurtene. Gatis Smukulis (Latvia) og Vladimir Isajtsjev skal bidra til å kjøre Kristoff til en god posisjon.

– Jeg er fornøyd med hjelpen jeg har fått med meg, sa Kristoff.

Bidrag

Kristoff sørget for å skaffe seg et bedre utgangspunkt foran årets Tour de France ved å vinne klassikeren Milano-Sanremo i vår .

Les også: Vil sykle i rødt, hvitt og blått i Tour de France

Les også: Stjernegalleri i Arctic Race of Norway

I tillegg kom Katjusjas klatreekspert Joaquim Rodríguez med på laget først i siste liten. Han har ikke vært i form denne sesongen. Rodriguez er den Katjusja normalt har brukt sine krefter på i Touren.

Les også: Alexander Kristoff vant Tour des Fjords

Kristoff har sett seg ut den første uken som den viktigste under årets Tour de France. Det starter lørdag med 1. etappe mellom Leeds og Harrogate. Allerede under den tøffe 2. etappen søndag får vi kanskje svaret på hvor god form Kristoff er i.

Kristoff på pallen

Det ble seier til Alexander Kristoff i Tour de Fjords i juni.

Foto: Christian Holm Foder / Tour des Fjords

Konsentrert

Tirsdag denne uken ankom Kristoff England. På NTB har han virket svært konsentrert de siste dagene.

Utøverne snakker ofte om at de går inn i sin egen boble før viktige konkurranser, og det kan absolutt virke som om Kristoff har vært i boblen i flere dager allerede. Fredag morgen var han den første av lagets ni ryttere som kom ut av hotellet Cedar Court og til området der lagets servicebusser står parkert.

Flere justeringer måtte til før den nye og lette supersykkelen ble slik han hadde ønsket seg. Kristoff svarte kort og kontant på et par ufarlige spørsmål. Han hadde ikke vært nødt til det heller. Mediedagen var tross alt på torsdag.

Fredagens treningstur var estimert til å vare bare en times tid. Deretter ventet lunsj, massasje og prat med sportsdirektørene. Lørdag kl. 12 smeller utgave 101 av Tour de France i gang.