Har laget «sportsutstyr-bibliotek»

Kirkens bymisjon i Haugesund starter et helt nytt tilbud til barn og unge som vil prøve nye idretter og akiviteter, men ikke har mulighet til det ellers. De skal låne ut mye forskjellig sportsutstyr helt gratis.

Kirkens Bymisjon i Haugesund

Barbro Kolbeinsen og Helene Skeie Østhus i Kirkens bymisjon i Haugesund gleder seg til å åpne dørene for barn og unge som vil låne gratis sportsutstyr.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– Det skal være som et bibliotek. Man trenger ikke kjøpe nye ski hver sesong, sier kommunikasjonsansvarlig, Helene Skeie Østhus i Kirkens bymisjon.

Tilbudet, som starter nå i høstferien skal til vanlig gjelde hver tirsdag og torsdag, men i skoleferier vil de ha åpent hver dag. Og allerede har bymisjonen handlet inn mye ulikt sportsutstyr som barn og unge kan komme innom å låne.

– Jeg håper flest mulig vil benytte seg av tilbudet. Det skal være for alle mellom 10 og 18 år, sier Skeie Østhus.

Gode tilbakemeldinger

– Vi har fått kjempegod respons, både fra ungdommen selv, og lag og organisasjoner, sier Barbro Kolbeinsen. Hun er nyansatt prosjektleder for det nye tilbudet, som har fått navnet Skattkammer.

– Vi har allerede fått en hel del utstyr, og har kjøpt en del selv. På mandag skal det meste være på plass, sier Kolbeinsen.

Ambassadør Mentzoni

Prosjektet har også fått sin egen ambassadør. Multikunstneren Martin Mentzoni, kommer blant annet til å gi overskuddet av en konserthelg han arrangerer i oktober til prosjektet.

– Jeg ønsker å bidra så godt jeg kan. For jeg er veldig opptatt av barn og unge, sier Mentzoni.

Martin Mentzoni

Kunstneren Martin Mentzoni ønsker å bidra til at barn og unge har det bra.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Han mener det er veldig viktig at de som vokser opp i dagens samfunn har sunne fritidsvaner.

– Haugesund er en liten by, og det er lett å falle utenfor om man ikke er god i de vanlige idrettene, som fotball og håndball. Jeg hadde skate – og musikkmiljøet. Hadde det ikke vært for det, tror ikke jeg at jeg hadde sittet her i dag, sier Mentzoni.