NRK Meny
Normal

ESA gransker bompenger

Samferdselsdepartementet har fått frist til 1. april med å forklare hvorfor bompengeinnkrevingen på Sokn skal finansiere Finnfast.

Bomstasjonen i Rennfast på Sokn
Foto: NRK

Dette kommer frem i et brev fra EFTAS kontrollorgan, ESA, til departementet. Brevet ble sendt samme dag som ESA mottok klagen fra Rennesøy kommune.

Rekordfart

 

Jostein Eiane, ordfører i Rennesøy
Foto: NRK

Ordfører Jostein Eiane er overrasket over at de fikk svar så raskt.

 - Det er veldig positivt at ESA ser skikkelig på dette, responderer så raskt og gir departementet kort frist.

 Rennesøy ordfører Josten Eiane kan inkassere en liten delseier i bomstriden i dag. Med rekordfart har ESA reagert etter at kommunen har klaget på at bommen i Rennfast ikke blir fjernet selv om tunnelene er nedbetalt.

ESA konkluderer ikke, men stiller spørsmål om hvorfor Rennfast skal betale deler av et helt annet samband, Finnfast.

 Relevante spørsmål

Selv uten at ESA konkluderer mener rennesøyordføreren at spørsmålene viser at kontrollorganet har forstått poenget.

 - Det er interessant at ESA ser alvorlig på dette og stiller spørsmål som vi ser på som relevante. Det er jo interessant hvordan den videre gangen vil bli nå.

 Overraskende

Stortingsrepresentant Magnhild Meltveit Kleppa fra Senterpartiet har vært i kontakt med Samferdselsdepartemtnet i dag. Hun får bekreftet at brevet er mottatt og at ESA skal få et svar i løpet av knappe 14 dager. Kleppa har i alle år arbeidet for å få Finnfast realisert. Også hun er overrasket over den raske reaksjonen fra ESA.

 - Det er jo overraskende at ESA reagerer med å sende et brev samme dag som Stortinget gjør sitt vedtak. Jeg tror ikke det er så vanlig at det går så fort. Men her har jo vært mange informanter i forkant overfor ESA. Det er vel grunnen til det. Men ellers går jo arbeidet med Finnfast sin gang, sier Kleppa.