Hopp til innhold

Erna Solberg møtte oljekrisen på hjemmebane

Familien Gundersen fra Randaberg i Rogaland inviterte statsministeren på pannekaker for å fortelle om hvordan det er å være rammet av nedgangen i oljebransjen.

Samme dag som NAV legger fram de høyeste ledighetstallene på 20 år, besøker statsminister Erna Solberg Rogaland. Og hun lover nå at regjeringen vil komme med milliarder i tiltakspakker for å avhjelpe krisen.

VIDEO: Erna Solberg lager pannekaker hos familien Gundersen. Foto: Andreas Molland/NRK.

– Vi har åpnet hjemmet vårt fordi Nav ønsket at Erna skulle få møte en familie som er rammet av oljekrisen, sier Gunvald Gundersen.

Han er en av de mange tusen som har mistet jobben i oljebransjen. I januar var det registrert 79 prosent flere helt arbeidsløse i Rogaland enn på samme tid i fjor. Arbeidsledigheten er størst i landet, med 4,9 prosent.

– En tøff tid

Statsministeren prøvde så godt hun kunne å berolige familien Gundersen på Randaberg i Stavanger da hun i dag var med på pannekakemiddagen de har hver fredag.

– Vi har igangsatt en tiltakspakke som nå begynner å virke når det gjelder vedlikehold, bygg og anlegg og omstilling. Det er en tøff tid med lav oljepris og mye omstrukturering, sa Erna Solberg.

– Det er ikke sikkert vi klarer å treffe alle som er ledige, men forhåpentlig får vi skapt nok nye jobber til at det skal gå an å komme raskt tilbake i jobb, sier hun.

– Aldri bortkastet å ha fagbrev

Redningspakken til oljefylkene som regjeringa la inn i statsbudsjettet inneholder flere prosjekter og en storstilt offentlig opprustning som skal få arbeidsledige ingeniører ut i jobb.

– Det som er lettest er å sette i gang er det vi har mest styring på selv, offentlig byggevirksomhet. Det gir også ringvirkninger til mange andre deler av industrien. Det vil aldri være bortkastet å ha fagbrev i Norge, for det vil vi ha behov for fremover også, sa statsministeren.

Gunvald Gundersen, som håper redningspakken vil hjelpe på næringslivet i oljefylket hadde ett råd til Erna Solberg:

– Jeg vil anbefale regjeringer å satse lokalt, og holde industrien i Norge, ikke sende den til utlandet, sa han.

Besøkte shipping

Ernas turné i oljefylket startet med omvisning på fartøyet Stril Orion i Dusavik, og fortsatte på et besøk på Simon Møkster shipping. Det var Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø som hadde skrevet brev til statsministeren.

Samme dag som NAV legger fram de høyeste ledighetstallene på 20 år, besøker statsminister Erna Solberg Rogaland. Og hun lover nå at regjeringen vil komme med milliarder i tiltakspakker for å avhjelpe krisen.

VIDEO: Samme dag som NAV legger fram de høyeste ledighetstallene på 20 år, besøker statsminister Erna Solberg Rogaland. Og hun lover at regjeringen vil komme med milliarder i tiltakspakker for å avhjelpe krisen.