NRK Meny
Normal

Ble funnet livløs i elva – nå er gutten frisk

Den 18 måneder gamle gutten som falt i Figgjoelva før jul, reiser hjem fra Stavanger universitetssjukehus i dag. – Han er i god form, opplyser sykehuset.

Drukningsulykke Figgjoelva

Det ble utført hjerte/lunge-redning på stedet, før gutten ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus.

Foto: Magnar Larsen

– I dag er han erklært frisk og reiser hjem til Jæren sammen med sine foreldre, forteller kommunikasjonssjef ved SUS, Gottfried Tunge.

Gutten har vært til behandling på sykehuset i Stavanger siden mandag. Han har tidligere fått behandling både i Oslo og Bergen.

Det var på formiddagen 12. desember at den 18 måneder gamle gutten ble funnet i Figgjoelva ved Sele på Jæren. Gutten hadde kommet bort fra familiens hjem, som ligger like i nærheten. Han ble funnet i vannet 15–20 minutter senere.

Hengebro Figgjoelva

Gutten ble funnet i nærheten av hengebroen på Sele.

Foto: Magnar Larsen

Tilstanden hans var kritisk og gutten ble i all hast sendt til Haukeland universitetssjukehus for livreddende behandling. Her er det spesialkompetanse og spesialutstyr for denne typen ulykker.

Tilstanden var lenge kritisk, men etter fire uker med behandling er gutten nå i god form.

– Har gutten fått noen varige mén?

– Han er helt frisk. Vi kan selvsagt ikke garantere at det kan dukke opp senskader, men slikt det ser ut nå har han ingen varige mén, sier Tunge.