- Aroma er et epleslag som egner seg godt til matlaging og saft fordi eplesorten tåler godt varmebehandling, forteller Charles Tjessem. Det er viktig å velge en type epler som ikke går i stykker straks de blir varmet opp. Prøv deg fram og finn ut hvilken type du synes er best. Det er nok å velge imellom: Aroma, Delicious, Rød og Gul Gravenstein og Summer Red.
Skal epler oppbevares over lenge tid er det best å ha dem i en mørk kjeller.
- At epler er sundt har vi alltid visst, men å begynne dagen med for mange epler til frokost er ikke lurt. Epler inneholder mye syre som kan gi magen problemer, sier Tjessem.
Epleterte med valnøtter
4 porsjoner
2 epler
2 ss aprikos-syltetøy
20 gr smør
ca 2 ss sukker
litt sitronskall (zest)
1,5 dl fløte
1 stk vaniljestang
Slik gjør du:
Epler skrelles og kuttes i skiver.
Butterdeig kjevles tynt og prikkes med en gaffel.
Smør tynt lag med aprikos-syltetøy og legg 1/2 eple i skiver oppå.
Ta litt smør, sukker, revet sitronskall og valnøtter på hvert stykke.
Serveres med pisket krem tilsatt vanilje.
Bakes på 170 grader i 20 minutter