NRK Meny
Normal

Engle-år

Engler er inn, det er det liten tvil om når en tar en tur på kjøpesentre i byen.  Nissen har blitt utkonkurrert.  Nå er han  på salg  - og det før jul!   Les om de nye juletrendene.   

En tur på kjøpesenteret Kilden i Hillevåg bekrefter at nissen virkelig har fått en konkurrent.  I den nystartede butikken Home art finner vi engler over alt. 

- Ja, i år er det engle-år, sier innehaver Nina Janson i Home art som har redusert prisen på nissemor og nissefar allerede fire uker før jul. 

Nisser på salg

Nissemor og nissefar må tilbake til låven.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK
Julebord i sort

- I USA er de dristigere enn her hjemme. Dette bordet har en dekoratør fra USA laget.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

 Jul i rødt og grønt er heller ikke selvsagt lenger.  Nå skal julemiddagen serveres på dekor av sort, hvitt og sølv. 

 

- De unge velger nye farger

- Folk er ikke så tradisjonelle lenger når det gjelder valg av farger, sier Janson.  De unge er spesielt spreke når de velger  juledekorasjoner og farger.  De eldre holder seg nok helst til rødt og grønt, men de kommer etter.   Det vi selger mye av i år er metervarer med dekorasjonsstoff til å legge oppå en hvit duk  - det er den nye formen for fest-remse som vi hadde i gamle dager.  Dette stoffet kan fås i mange farger med gull eller sølv i.   

Kuvert

Slik vil de unge ha julebordet

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Fugler er inn

Ellers forteller Nina Janson at det selges mye sølv-brett som folk setter lys oppi og dekorerer med mose eller fine steiner til å sette rundt om i huset.  Og fugler er inn. 

- Et juletre pyntet bare med hvite fugler  -  det er et syn, sier hun.

Hvite fugler
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

 

Og det er ikke bare i de trendy butikkene vi finner engler.  På Nille er det første vi ser en hel vegg med engler som venter.......

 

Engler venter
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

 

 

Men krybben med hovedpersonen er ikke å se....